‘Er is een grote ruimte
waarin dit moment zich voordoet.
Er is een diepe stilte
die luistert naar gedachten.’

Adyashanti

Adyashanti (geboren als Steven Gray, 1962) is een Amerikaanse spirituele leraar die regelmatig satsangs geeft in met name de Verenigde Staten, Europa en Australië.

Zijn onderricht is een open uitnodiging om een pas op de plaats te maken en te onderzoeken en herkennen wat in de kern waar en bevrijdend is. Adyashanti is niet verbonden aan een bepaalde traditie of ideologie:

‘De waarheid waarnaar ik wijs is niet voorbehouden aan enig religieus gezichtspunt, geloof of dogma, maar staat open voor iedereen en is te vinden in alle mensen.’

Adyashanti was 14 jaar leerling van de zenleraar Arvis Joen Justi. Op zijn 25ste onderging hij een verlichtingservaring (kensho) waarin hij ‘doordrong tot de leegte van alle dingen en besefte dat de Boeddha die ik zocht was wat ik was’. Zes jaar later had hij weer een realisatie, waardoor alle vragen en twijfels die hij nog had verdwenen. In 1996 begon hij op verzoek van zijn Arvis Joen Justi met het organiseren van kleine bijeenkomsten in een kamer boven de garage van zijn tante. Enkele jaren later veranderde hij zijn naam in Adyashanti, wat ‘oorspronkelijke vrede’ betekent. Momenteel woont hij met zijn vrouw Mukti in de buurt van San Francisco, Californië.

Van deze auteur

© Copyright - Uitgeverij Samsara