‘Op menselijk niveau kan ik gedane zaken onmogelijk herstellen en ben ik niet meer te redden. Maar daar waar Ik Ben Wie Ik Werkelijk Ben, zijn al mijn problemen getransformeerd. Het zien en zijn van de Bron is geen vlucht uit de werkelijkheid, want het vraagt een diepgaande toewijding. Zien Wie Ik Ben is het makkelijkste wat er is, leven vanuit Wie Ik Ben is iets totaal anders.’

J.C. Amberchele

J.C. Amberchele (1940) is het pseudoniem van een man die ware vrijheid vond tijdens een lange gevangenisstraf. Deze vrijheid is dezelfde bevrijding of verlichting waar zovelen van ons naar op zoek zijn. Maar wij zoeken binnen het kader van het ogenschijnlijke comfort dat met geld kan worden verworven. Dit boek laat zien dat de vrijheid waarover Amberchele spreekt niets te maken heeft met uiterlijke vrijheid.

J.C. Amberchele werd geboren in Philadelphia (VS), zat op een Quakerschool, ging naar college in Pennsylvania en New York en behaalde een Bachelor in psychologie. Hij was parttime leraar, had allerlei baantjes en leidde een hippiebestaan. Hij handelde in marihuana om in zijn levensonderhoud te voorzien en kwam zo dieper in de criminaliteit terecht. Na zijn arrestatie bestudeerde hij oosterse filosofieën en begon hierover te schrijven. In 2001 legde hij de formele geloften af en hij noemt zichzelf ‘boeddhist tegen wil en dank’. Hij zit al ruim 30 jaar gevangen en verwacht niet dat hij snel vrij zal komen.

VAN DEZE AUTEUR