‘Wanneer je eenmaal weet waar je thuis is en hoe je hiernaar kunt terugkeren, kun je daar zo lang verblijven als je maar wilt. En als je merkt dat je verdwaalt in oude, bekende verhalen en reactieve gewoontepatronen, kun je deze verkennen en onderzoeken zodat hun grip minder wordt. Verblijven en onderzoeken, daaruit bestaat het tweevoudige pad naar verdieping en belichaming van je natuurlijke staat van onvoorwaardelijke aanwezigheid, die ik graag “ontwaakt gewaarzijn” noem.’

Stephan Bodian

Stephan Bodian (VS) geeft al meer dan 40 jaar meditatiesessies en trainingen in geestelijk ontwaken. Hij studeerde aan de Columbia University en werkte aan de Stanford University voordat hij monnik werd in het Tassajara Zen Monastery in California.

Stephan leefde 10 jaar lang als zenmonnik en was daarna 10 jaar lang hoofdredacteur van Yoga Journal. Hij is een succesvol schrijver van onder meer de bestseller Meditation for Dummies, momenteel schrijft hij onder andere voor het boeddhistische tijdschrift Tricycle.

Stephan Bodian was een van de eersten die Oosterse wijsheid en Westerse psychologie integreerde. Hij leeft voor dat je met ontwaakt gewaarzijn heel goed kunt functioneren in het alledaagse leven. Stephan is gediplomeerd psychotherapeut, leraar, raadsman, mentor en oprichter van de School for Awakening. Deze opleiding biedt retraites, workshops en cursussen aan, waarin meditatie en zelfonderzoek hand in hand gaan, om zo tot een directe realisatie te komen die niet gebonden is aan een bepaalde leer of overtuiging.

VAN DEZE AUTEUR

© Copyright - Uitgeverij Samsara