‘Er is een hoger en een lager zelf. Het hogere zelf wil zuiver en perfect zijn
en het lagere zelf wil in bed blijven liggen en gin drinken.’

Tony Parsons

Tony Parsons geeft in heel Europa lezingen en weekenden over advaita vedanta en non-dualiteit. Zijn boeken zijn inmiddels in vele talen verschenen. Voortdurend wijst hij op de non-dualistische, onpersoonlijke aard van de werkelijkheid. Het idee dat er zoiets als een pad naar verlichting bestaat, is volgens hem een misvatting.

Naast traditionele non-dualistische bronnen, integreert Tony Parsons ook recente wetenschappelijke ontdekkingen van neurowetenschappers en biologen in zijn spreken en schrijven. Deze lijken de non-dualistische aard van de werkelijkheid te bevestigen. Ook spreekt hij regelmatig over de manier waarop natuurkundigen momenteel tot conclusies over de werkelijkheid komen die religieuze mystici uit verschillende tradities al eeuwenlang verkondigen.

Tony Parsons woont met zijn vrouw in het zuidwesten van Engeland. Via zijn boeken en website kunnen mensen met een diepe interesse in non-dualiteit contact met hem opnemen.

‘Er is een hoger en een lager zelf. Het hogere zelf wil zuiver en perfect zijn en het lagere zelf wil in bed blijven liggen en gin drinken. Beide zijn constructies en ingebeeld. Ieder proces en iedere leer spreekt tot het hogere zelf en zegt: je kunt stil, gewaar, onthecht en zuiver worden. Allemaal pogingen om iets te krijgen. Maar er valt niets te verkrijgen, omdat het al “is”. Al die tijd dat je zoekend rondrende, was het er al.’

VAN DEZE AUTEUR

© Copyright - Uitgeverij Samsara