Alles over edelsteentherapie

Tosca Tetteroo

ISBN: 978-90-77228-82-1
NUR: 728
Prijs: € 26,90
Formaat: 185 x 225 mm
Uitvoering: hardcover, full colour /3e druk
Omvang: 300 pagina’s

In dit complete handboek Alles over edelsteentherapie legt Tosca Tetteroo op heldere en logische manier uit hoe je een verantwoorde en waardevolle verbinding met edelstenen en mineralen kunt aangaan en hoe je kunt bepalen wat de juiste steen voor jou op dit moment is.

Het is een boek over edelsteentherapie zonder franje en geschreven vanuit een diep respect voor de natuur. Het laat zien dat het kiezen voor een bepaalde steen je bewuster maakt, want een steen nodigt uit tot ‘herkenning en erkenning’, waardoor veranderingen zullen plaatsvinden die tot een betere balans leiden in alle facetten van het leven. Bovendien is de aard van stenen onbaatzuchtigheid en dat is iets waar wij van kunnen leren.
Naast een hoofdstuk over het ontstaan en gebruik van stenen, bevat het boek onder meer hoofdstukken over de verzorging van stenen en behandeling met edelsteentherapie, bergkristallen, therapie voor dieren, toepassing van stenen in diverse levensfasen en in de leefomgeving. Ten slotte volgen een alfabetisch overzicht van de algemene betekenis van de stenen en een register op stenen.
Van Tosca Tetteroo verschenen eerder Edelsteentherapie van A tot Z, Beter in balans met Edelstenen en Geluk is een edelsteen. De informatie uit deze vorige boeken is geactualiseerd en uitgebreid voor Alles over edelsteentherapie, bijvoorbeeld waar het gaat om nieuw ontdekte edelstenen, recente ontwikkelingen en nieuwe werkmethoden. Dit alles wordt door de auteur op inzichtelijke wijze toegelicht. Tevens bevat het boek prachtige nieuwe foto’s.

‘Prachtig boek. Mooie vormgeving. Goede omschrijvingen. De kleurenfoto’s van de edelstenen zijn van zo’n schoonheid dat het soms snoepjes lijken. Wonderlijk!’

 

‘Een prima naslagwerk voor degenen die met edelstenen werken.’

‘In dit boek van Tosca Tetteroo vind je zeer goede informatie wat betreft de stenenwereld. Het is voor een leek goed te lezen en hierdoor leerzaam en boeiend.’

Lezersreacties op bol.com

Uit het boek:

Het is allemaal zo eenvoudig en eigenlijk niets bijzonders: groeien gaat vanzelf. Het enige wat nodig is om je bewust te worden van je eigen groei, is het besef dat je je groei kunt stimuleren of afremmen. Precies zoals dat ook in de natuur gebeurt.

Bij de juiste afstemming en in de juiste omstandigheden groei je goed. Zijn de omstandigheden niet goed afgestemd, dan belemmert dat je groei. De keuze is altijd alleen aan jezelf.
Het allerbelangrijkste ingrediënt voor groei is je bewust te zijn van het feit dat je een onderdeel bent van de gehele natuur, een onmiskenbaar onderdeel in het gehele levenssysteem, dat je in verbinding blijft met elk natuurlijk wezen en daar met respect mee omgaat. Het respect en de liefde die je geeft aan andere natuurwezens geef je dus ook aan jezelf.

Edelstenen, mineralen en kristallen zijn ook natuurlijke wezens en maken deel uit van onszelf. Ze zijn in staat ons ‘de eeuwigheid’ te laten zien, ze kunnen ons leren wat ‘geduldig groeien’ is: je in volledig vertrouwen overgeven aan alles wat er op je pad komt. Ze leren ons wat ‘onbaatzuchtigheid’ is. Ze geven met alle liefde hun eigen kracht aan degene die daar op af wil stemmen. Ze zijn in staat ons te helpen groeien… naar eeuwigheid.

Stel je voor, de gemiddelde steen heeft er 140 miljoen jaar over gedaan om zijn uiteindelijke vorm te krijgen die wij kunnen zien wanneer hij uit het binnenste, het innerlijk van de aarde tevoorschijn komt. Hoe fantastisch is het dat wij de schoonheid van het binnenste van de aarde zomaar in onze handen kunnen houden, in ons huis kunnen zetten of op ons lichaam kunnen dragen.

Als we ons kunnen verbinden met het innerlijk van de aarde, hebben we voeding van een heel belangrijke bron. Vanuit die bron kunnen we contact zoeken en een afstemming maken met ons eigen innerlijk, met onszelf en met de andere leden van onze natuurlijke familie. Heel gewoon, niets bijzonders, een weg van eenvoud zonder omweg, van een leven als kunst, levenskunst.

Recensie

NDB Biblion

Na ‘Edelsteentherapie van A tot Z’ en ‘Geluk is een edelsteen’ is dit een ‘gedegen en compleet’ (flap) boek van de edelsteentherapeute, waarin de info uit beide boeken is geactualiseerd en uitgebreid. De inhoud is inderdaad behoorlijk compleet, waarbij de auteur heeft gekozen voor de holistische en spirituele kant van de therapie. Na de uitgebreide inhoudsopgave komen ook ontstaan en gebruik van stenen, sterren en stenen, alfabetische lijst van stenen en hun werking, verzorging van stenen, en behandeling met edelsteentherapie aan bod. Verder is er een hoofdstuk over bergkristallen, over therapie voor dieren, over toepassing van stenen in diverse levensfasen en in de leefomgeving. Tenslotte volgen een alfabetisch overzicht van de algemene betekenis van de stenen en een register op stenen. Opvallend in dit boek zijn de indrukwekkende kleurenfoto’s van gewone getrommelde stenen die bij therapie veelal gebruikt worden. Het gebruik van zachtgekleurde kaders of zelfs hele pagina’s, gekleurde kopjes, heldere schema’s en een uiterst leesbare tekst maken dit tot een gewild naslagwerk voor zowel de leek als de gevorderde edelsteentherapeut (er worden enkele weinig bekende stenen behandeld). Gedrukt in kleine letter op stevig papier; verzorgd uitgegeven. Ongewijzigde herdruk.

oktober 2020

NDB Biblion publiceert aanschafinformaties (korte besprekingen) over recent verschenen boeken.
Deze spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken.