De helende kracht van bosbaden

Shinrin Yoku, vind innerlijke rust en
creativiteit in verbondenheid met de natuur

Julia Plevin

ISBN: 978-94-92995-33-9
NUR: 728/ 450
Prijs: € 19,90
Uitvoering: hardcover
Formaat: 12,5 x 20 cm
Omvang: ca. 192 pagina’s
Oorspronkelijke titel: The healing magic of forest bathing
Vertaling:  Ronald Hermsen
 

De auteur neemt je mee naar de mystieke wereld van de bomen en de natuur en vertelt je alles over de helende kracht van bosbaden.

‘Ga naar buiten het bos in. Ga naar buiten. Als je het bos niet ingaat, zal er nooit iets gebeuren en zal je leven ook nooit echt beginnen.’
– Clarissa Pinkola Estés, De ontembare vrouw

Een must voor iedereen die het contact met de natuur en het leven kwijt is. Julia Plevin leidt je het bos, de natuur in, waar ze je uitnodigt om je schoenen uit te trekken, diep te ademen en in stilte te gaan zitten contempleren, waardoor je er als
herboren en verkwikt weer uitkomt.

Julia Plevin legt uit wat bosbaden is, hoe het is ontstaan en waarom we er nu meer dan ooit behoefte aan hebben. Je reis begint zodra je het bos instapt. Dit boek is een uitnodiging die de deur voor je opent naar de wereld van interzijn – de wezenlijke verbondenheid van het Universum – en laat je vervolgens je eigen weg gaan.
Lees dit boek en probeer het zelf!

Recensie

NDB Biblion

“We lopen volkomen uit de pas, zowel met onszelf als met de aarde. Dit is de tijd om terug te keren tot onszelf en elkaar. En hier draait het bij bosbaden om”, aldus de Amerikaanse Julia Plevin. Naast schrijfster is zij jonge ondernemer en oprichter van The Forest Bathing Club. In zes delen gaat zij onder meer in op de voorbereiding, leidt zij de lezer het bos in, geeft tips over intuïtie, spiegelen en het gebruik van zintuigen. Ook het afscheid nemen en de terugkeer naar huis, na een lange tocht, krijgt aandacht. Beschouwingen, theorieën, gedachten, eigen ervaringen en achtergrondinformatie uit alle windstreken zijn prettig leesbaar en afwisselend in donkerrode en blauwe tekstkleuren afgedrukt. Met kleurenfoto’s, citaten, inleiding, Engelstalige boekenlijst, index en noten. De praktische oefeningen, tips en trucs, worden (naast een visuele lay-out) ook tussen de regels door gegeven. Licht georiënteerd op (Amerikaanse) wouden en eveneens toepasbaar op relatief korte boswandelingen.
februari 2020 – recensent: Marianne Jans

NDB Biblion publiceert aanschafinformaties (korte besprekingen) over recent verschenen boeken.
Deze spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken.

Recensie

‘Julia Plevin kan op haar mooie poëtische manier de kracht en schoonheid van Shinrin-yoku beschrijven en biedt veel inspiratie. Het boek bevat ook prachtige foto’s van het bos en is daarmee een echt kunstwerk! Het boek is heel inspirerend en praktisch te gebruiken voor iedereen die zelf het bos in wil duiken en via de zintuigen meer in het hier en nu wil komen. Door de authentieke manier van schrijven komt ook de magie en schoonheid van natuurbeleving naar boven. In vergelijking met sommige andere bronnen ligt de nadruk hier niet alleen op de wetenschappelijk bewezen effecten van bosbaden op ons lichamelijke welzijn, maar ook de mogelijke transformaties die er door bosbaden teweeg gebracht kunnen worden op geestelijk en spiritueel niveau en het wederkerige karakter van de relatie tussen mens en natuur. De helende kracht zit immers in de relatie en de verbinding – tussen de mens en de natuur, de mens en het eigen lichaam, de mens en zijn ziel en hart en dus ook met andere mensen en de planeet. Als shinrin-yoku gids kan ik dit boek van harte aanbevelen aan iedereen die zich in de kracht en schoonheid van Shinrin-yoku wil verdiepen en wat extra inspiratie voor eigen natuurwandelingen kan gebruiken.

Katerina Novotna – Way back home – maart 2020

Samsara is onderdeel van de Ambassade Groep