Jubileumuitgave dit.

met extra verhaal en tekening

Tiny Fisscher & Iris van der Veen

ISBN: 978 94 93301 34 4
NUR: 300
Prijs: € 19,90
Uitvoering: Hardcover
Formaat: 13,5 x 19,5 cm
Omvang: ca. 96 pagina’s
Omslagontwerp: Steef Liefting

Korte, poëtische, lichtvoetige dierenverhalen met hartverwarmende illustraties over levensvragen die ieder mens weleens
bezighouden.

Hoe weet je of iemand een echte vriend is, wat houdt wezenlijk geluk in en hoe kunnen we weten wat er gebeurt na de dood? In korte, poëtische dierenverhalen schrijft Tiny Fisscher over levensvragen die ieder mens bezighouden. Fisschers lichtvoetige toon maakt dit. tot een feest van herkenning voor iedereen die weleens over het leven, zichzelf en de wereld om zich heen nadenkt. Een boek voor iedereen die durft te dromen, want zoals Schildpad in een van de verhalen tegen Das zegt: ‘In dromen kan alles.’

De treffende en hartverwarmende illustraties van Iris van der Veen maken dit. tot een parel van een cadeauboek voor elke gelegenheid en voor alle dagen van het jaar.

‘Wat een heerlijke dierenvertelsels, ze toveren een glimlach op je gezicht. De illustraties zijn ook nog eens prachtig en veelzeggend. Kortom, een heel fijn cadeauboek! Ik weet nu al dat ik dit heel graag wil hebben en onder de aandacht ga brengen van klanten.’
— Yvonne van Bussel, assistent-bedrijfsleider De Ganzenveer, Helmond

In de media

Recensie

Mensen die al eerder recensies van mij lazen weten al dat ik een bewonderaar ben van de boeken van Tiny Fisscher. Dat komt echt door haar veelzijdigheid van schrijven. Zij heeft samen met Pieter Feller geweldige boeken geschreven over Clara een krantenmeisje dat opgroeit begin 1900. Ook heeft zij moderne bewerkingen gemaakt van klassiekers: Alleen op de wereld, Oliver Twist, Romeo& Julia en nog een aantal andere die daardoor de jeugd meer aanspreken. En nu is er dit poëtische verhalenboek over vragen die voor alle mensen herkenbaar zijn. Het zijn allemaal levensvragen die we onszelf regelmatig afvragen maar dan op zo’n luchtige manier geschreven dat de vragen je steeds aan het denken zetten. Iris van der Veen heeft er heel bijzondere illustraties bij gemaakt waardoor het een boek is dat volgens mij het perfecte cadeauboek is. Mede doordat de verhalen allemaal over dieren gaan is het een boek geworden dat voor alle leeftijden geschikt is. En dan bedoel ik echt van 8 tot 80 jaar. Een boek om in weg te dromen.

Recensent Ineke van Nispen, Libris Kinderboeken inspiratie – mei 2022

Recensie

Rubén Rodriguez da Silva

De kinderboekenspecialist van Libris.nl

Elk stukje tekst is een ademteug om even bij te komen.

Vorig jaar verscheen van Tiny Fisscher een prachtig boek met de titel ‘Het geluk van schildpad’, dat ondertussen een Zilveren Griffel heeft gewonnen. Het boek ‘dit.’ vormt hiermee een tweeluik, maar staat volledig op zichzelf. Terwijl ‘Het geluk…’ geschikt is voor jonge kinderen, is ‘dit.’ juist bedoeld voor wat oudere kinderen (en volwassenen). Dit drukt zich ook uit in de prachtige illustraties, die een stuk serieuzer zijn dan bij de voorganger. Ook het woordgebruik is moeilijker en past daardoor beter bij de oudere doelgroep..

Recensie

Korte, poëtische verhalen van Tiny Fisscher en wondermooie zwart wit illustraties van Iris van der Veen worden in dit cadeauboek gecombineerd.  Stuk voor stuk zijn ze er om traag te lezen, ervan te genieten, ze te koesteren en ze één te laten worden met jezelf.  Verhalen om even over na te denken, over de grote en kleine dingen in het leven die je doen filosoferen of je terug tot de essentie van het leven brengen.

“dit.” is een boek om op een plekje dichtbij te leggen, naast je bed of op de salontafel en dagelijks eens ter hand te nemen tijdens een rustmomentje.   Het boekje geeft kracht, inspiratie of zet je aan tot nadenken over het leven.  Het is een prachtig boek om te schenken of te krijgen, dat een mooi plekje in je boekenkast verdient.  De teksten van Tiny Fisscher bevatten geen woord te veel en daarin schuilt een grote kracht.  De bijhorende illustraties zijn bijzonder sfeervol en stralen warmte uit.  Ze geven de verhalen nog meer diepgang en passen er perfect bij.  Het fijne Nederlandse antwoord op “De jongen, de mol, de vos en het paard”.   Een boek om te koesteren en intens van te genieten!

Het Boekenrijk – april 2022

Recensie

Dit. is een leeftijdsloos boek vol ontroerende verhalen en filosofische uitspraken over levensvragen die iedereen zich wel eens stelt.

De korte verhalen staan los van elkaar, maar de dieren waarover ze gaan, komen wel steeds terug: een schildpad, das, zwaan, egel,… Zij voeren korte gesprekjes en proberen samen uit te vissen wat het allerfijnste moment is, wat er gebeurt als je dood gaat, hoe je weet of iemand je vriend is. Onder de lichtvoetige en soms grappige toon van de verhalen, schuilen diepgang en intense emoties.

Recensie

Sommige boeken zijn parels in de boekenkast en ook niet voorbestemd om daar stof te verzamelen. Dit is er een van.

Tiny Fisscher schreef een aantal verhalen en gedichten op waarin de kracht van vriendschap en legt met veel compassie uit wat dat betekend. Er spelen meerdere dieren een hoofdrol in dit boek. Een schildpad, een das, een egel, een mol en nog een aantal andere dieren. Ieder met een eigen karakter dat in een paar woorden wordt weergegeven. Over anderen tegenkomen en weer laten gaan. Wat mooi is dat ze ook met elkaar op een eenvoudige manier in gesprek gaan, vragen stellen en tevreden zijn met het antwoord. Het doet wat aandoenlijk en zoet aan door het gebruik van ‘Kleine” dieren met een mooie kijk op de wereld. De teksten zullen de lezer echter wel raken omdat ze zo treffend zijn.

‘Schildpad denkt even na.
Komt hij ook graag iemand tegen?
Soms is het fijner alleen,
Soms is het samen fijner.’

Iris van der Veen maakte daar zwart- wit illustraties bij die de sfeer goed weergeven. Schilderijtjes in een boek. Deze tekeningen passen goed bij de teksten en doen soms wat somber aan. Toch maakt de combinatie van tekst en beeld dat je juist gaat relativeren en nadenken over wat er staat. Iris van der Veen kan met een paar penseelstreken precies de afbeelding uitbeelden die bij de tekst hoort

Dit is een boek dat heel goed past in het rijtje van boeken met mooie teksten en bijbehorende tekeningen zoals “De mol, de jongen, de vos en het paard” of het boek “Grote panda en kleine draak” en de boeken van Winny the Pooh. De teksten en tekeningen zijn in dezelfde stijl geschreven en getekend. Als je van dit soort boeken houdt en regelmatig zoekt naar teksten en afbeeldingen om jezelf of iemand anders een hart onder de riem te steken dan is dit echt een boek voor jou. De vormgeving van het boek is chique, zoals ik al zei, een pareltje in de boekenkast die er niet lang zal blijven liggen.

Diane, op @dianesboekenhoekje, mei 2022

Recensie

Dit. eenvoudig, maar precies goed

Je hebt van die boeken die vallen gelijk op. Door hun kleurige omslag, door de veelzeggende titel, of doordat ze juist niet opvallen.

Dat kan je ook zeggen van het boek ‘Dit’. De ingetogen titel zonder hoofdletter, de witte omslag, met bordeauxrood stoffen randje en een mooie zwart-wit illustratie van Schildpad en Das. Ze kijken beiden omhoog naar Reiger, die net als de titel in het zilver is gevat.

Recensie

Korte poëtische dierenverhalen met levensvragen die iedereen kunnen bezig houden. Prachtige illustraties van Iris van der Veen en teksten om in je hart te sluiten van Tiny Fisscher.

Ik vind dit een prachtig boek, alleen al om vast te houden is het prachtig. Het is wat groter dan een gewoon formaat boek, en de in zilver folie geschreven titel en de bloedrode band van lint op de kneep en rug van het boek, geven het zijn perfect uitstraling en karakter. Echt een prachtig boek om te zien en fijn om vast te houden. De bladzijden zijn wat dikker, zoals fijn is bij een mooi gedicht.