Liefdevol bevallen

Kies de voorbereiding die bij jou past

Mirjam Vos

ISBN: 9789492995131
NUR: 850
Prijs: € 24,90
Uitvoering: paperback
Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: ca. 320 pagina’s
Geïllustreerd door: Lucy Keijser
 

Liefdevol bevallen benadert de bevalling zowel als een fysiek als
een mentaal proces waarbij moeder en kind een team vormen.
Een team dat, gesteund door de partner en zorgverleners, optimaal samenwerkt.
Liefdevol bevallen laat zich gebruiken als een kompas waarmee je je eigen koers vaart en persoonlijke keuzes maakt die bij jouw situatie passen.

Met Liefdevol bevallen bereidt de zwangere vrouw zich op haar eigen wijze voor op de bevalling, kan ze de regie houden tijdens de bevalling en er positief op terugkijken – ook als het anders loopt dan vooraf gedacht.

Mirjam Vos heeft duizenden vrouwen begeleid bij hun zwangerschap en hen, samen met hun partner, voorbereid op de bevalling en geboorte van hun kind. Ze doet dat door het geven van verschillende soorten groepscursussen of door het aanbieden van privé-begeleiding. Vanuit haar brede scholing en visie sluit ze aan bij de zwangere van nu.

Liefdevol bevallen bevat:

  • Betrouwbare en eigentijdse informatie die de zwangere ondersteunt in haar keuzes
  • Oefeningen die bij de zwangere passen zodat deze beschikt over praktische handvatten en dito tips die zij kan inzetten tijdens de bevalling.

Recensie

Mirjam vroeg me haar boek Liefdevol Bevallen te lezen en er iets over te schrijven. Nou ken ik Mirjam niet persoonlijk, maar uit haar boek kan ik opmaken dat ze niet alleen een schat aan ervaring heeft als het gaat over de voorbereiding op je bevalling, maar dat ze ook een groot vertrouwen heeft in de kracht van zwangere vrouwen, hun baby’s en eventuele partner. Laat dat nou precies zijn wat je heel goed kunt gebruiken als je een kind gaat baren. Haar no-nonsense manier van dingen benoemen en de praktische handvatten die ze geeft, maken het boek tot een stabiele basis voor élke bevalling, hoe en waar dan ook.

Recensie

Complete en prettige voorbereiding op de bevalling!
*****

‘Dit boek is een ontzettende aanrader. Het is compleet en alles wordt op een prettige manier beschreven. Mijn vriend was ook fan van dit boek, aangezien het boek niet van voor naar achter gelezen hoeft te worden. Je kunt van voor naar achter bladeren en de stukjes lezen die je graag wil. Het boek verwacht dus niet dat je bijvoorbeeld blz 39 hebt gelezen om ook blz 60 te begrijpen. Met andere woorden: top, en bestellen dit boek!’

Een lezeres op Bol.com – juni 2019

Recensie

‘Het ABC van de Bevalling klinkt als een leesplankje, maar niets is minder waar. Adem, Body en Coaching zijn de termen die hierbij horen en in het boek wordt alles liefdevol uitgelegd. “Plannen maak je vooraf, bevallen doe je in het moment.” Daar draait dit hele boek om.

Je krijgt al lezend veel voorlichting over hoe alles rond de bevalling kan verlopen en hoe je daar mee om kan gaan. Maar ook veel informatie en oefeningen om los te laten en “in het moment” te gaan. Het boek is onderverdeeld in drie delen. Deel 1 gaat over hoe men eigenlijk in Nederland bevalt. Welke medische verrichtingen er zijn bijvoorbeeld, en hoe je daar mee om kunt gaan. Wat doen hormonen en hoe maak je daar optimaal gebruik van, mag je dingen weigeren, enz. Deel 2 geeft uitleg over het ABC; hoe en waarom kun je gebruik maken van je Ademhaling tijdens de bevalling, hoe kun je je Body gebruiken om de bevalling zo goed mogelijk te doorstaan, en hoe kan je jezelf Coachen door middel van mindset, affirmaties, muziek enz. Deel 3 bestaat uit veel ervaringsverhalen, goede wensen en tips. Door het hele boek heen staan veel oefeningen voor elke periode van het ABC. Wat ik mooi vind, is dat auteur Mirjam Vos bij een aantal oefeningen verwijst naar haar website. Daar kan je een aantal ontspanningsoefeningen beluisteren. Ik vind dat een pluspunt en mooie toevoeging. Persoonlijk heb ik moeite om een ontspanningsoefening te lezen en die dan vervolgens ook nog te moeten doen. Door het hele boek wordt de rol van de partner ook meegenomen en is er nog een hoofdstukje speciaal voor de partner geschreven.

Dat je als vrouw in je eigen kracht kan staan en hoe je daar kan komen is de sfeer die het boek ademt. Het leest prettig en heeft mooie rustige tekeningen ter illustratie. Er staan voor Samen Bevallen-cursisten veel herkenbare termen in, zoals de rode en groene cirkel, de ademhalingen en ontspanningsoefeningen. Je merkt aan alles dat Mirjam een oud-collega is. Dit is een mooie aanvulling op onze cursus, zeker voor mensen die een tijd na het einde van de cursus uitgerekend zijn, of die veel belang bij ontspanning hebben. Het is fijn om al de informatie uitgebreid na te kunnen lezen. Zeker een aanbeveling voor de “leesplank”.

Tijdschrift Samen bevallen – Ineke Bakker – mei 2019

Recensie

NDB Biblion

‘Bevallen is een geweldige gebeurtenis waar je al maanden van tevoren naar toe leeft en waarop je je zo
goed mogelijk voorbereidt. Er is een groot cursusaanbod, maar uiteindelijk moet je een manier van bevallen kiezen die het beste bij jou past. Dit boek biedt in drie delen een schat aan informatie over het hele proces van bevallen, de veranderingen in je lichaam tijdens de bevalling, de impact van alle hormonen die er vrijkomen, pijnbestrijding, medische ingrepen tijdens de bevalling, maar het gaat ook in op de emoties die er kunnen zijn, zoals angst of juist vertrouwen in je lichaam. Daarnaast staan er volop illustraties met uitleg en oefeningen in elk hoofdstuk, die de tekst heel concreet vertalen naar iets praktisch dat de barende vrouw kan toepassen. Verder staat er een hoofdstuk vol ervaringsverhalen van bevallende moeders in en een hoofdstuk met tips van zorgverleners. Kortom: een praktisch bevalboek vol feiten, adviezen en oefeningen om je zo goed mogelijk zicht te geven op wat je te wachten staat tijdens een bevalling.’

juli 2019

NDB Biblion publiceert aanschafinformaties (korte besprekingen) over recent verschenen boeken.
Deze spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken.

Recensie

Dit boek had ik willen lezen

‘Dit boek is een zeer volledige voorbereiding op bevallen en alles daaromheen. Zo maakt een bevallings ABC met tips en oefeningen een eigen unieke ervaring van bevallen mogelijk. Verder bevat ‘Liefdevol bevallen’ geboorteverhalen, ervaringen en wensen. Een echte aanrader voor alle zwangeren en hun partners.

Dit boek had ik willen lezen voordat ik ging bevallen. Zowel de eerste als de tweede keer. Het is een enorm waardevolle bundeling informatie die voor iedere zwangere, maar ook diens partner, enorm nuttig is. Het kan door iedereen die al vroeg betrokken is bij een zwangerschap worden aangeraden aan de zwangere.’

Vakblad Vroeg – Laurette van der Loo-Gerts, kinder- en jeugdpsycholoog – mei 2020