Moeiteloos ontwaken

Laat je ideeën over verlichting los en
volg je natuurlijke pad

Alex van Galen

ISBN: 978 94 93228 01 6
NUR: 728
Prijs: € 23,99
Uitvoering: paperback met flappen
Formaat: 12,5 x 20 cm
Omvang: ca. 208 pagina’s

Steeds meer mensen beseffen dat we het contact met de aarde en de natuur moeten herstellen als we de huidige crisis willen overleven. Daarom beleeft lichaams- en aardegerichte spiritualiteit op dit moment een enorme opkomst.

Alex van Galen mediteerde jarenlang bij een gerealiseerde yogi en had veel gelukzalige trance-ervaringen (samadhi). Toch was hij nog
steeds niet in balans. Hij kampte met stress en fysieke kwalen en was ongelukkig. Pas toen hij het geaarde taoïsme ontdekte, kon hij
contact maken met zichzelf.

In Moeiteloos ontwaken legt hij met praktische tips en oefeningen uit hoe ontwaken kan beginnen in je buik. Want diep in je lichaam is geen plaats voor de waanbeelden van het ego: daar kun je pas echt jezelf zijn. Het is de makkelijkste manier om overbodige concepten los te laten. Ontwaken wordt een natuurlijk en moeiteloos proces.

“Alex van Galen kan schrijven als een razende.”
Gert Jan de Vries, NRC Handelsblad

Bekijk de online lezing (webinar) ‘Moeiteloos ontwaken’.

Recensie

NDB Biblion

Na meer dan 20 jaar kriya yoga beoefend te hebben onder leiding van de bijna iconische leraar Hariharananda komt de auteur, succesvol scenarioschrijver, tot de conclusie dat er iets ontbreekt. Kriya yoga is een zeer meditatieve vorm van yoga met de focus op het bereiken van verlichting. Door disciplinaire meditatiebeoefening en door de energie-overdracht die hij van zijn leraar ontvangt, beleeft hij meerdere verlichtingservaringen. Toch voelt hij zich niet thuis in zijn lichaam, lijdt aan diverse kwalen en gaat er privé van alles mis. Een afspraak met een Tao-leraar wijst hem de weg naar een leer die het geestelijke en lichamelijke integreert en een praktische houding aanneemt ten opzichte van spiritualiteit. Een nieuwe weg lonkt, waarbij taoïstische oefeningen, waarvan het boek er vele bevat, en yoga leiden tot een eigen weg met aandacht voor het hier en nu. Inmiddels is de schrijver Tao-leraar geworden (volgens de leer van Mantak Chia). Een eerlijke en boeiende spirituele autobiografie! Bevat literatuurlijst.

augustus 2021

NDB Biblion publiceert aanschafinformaties (korte besprekingen) over recent verschenen boeken.
Deze spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken.