Onvoorwaardelijk ouderschap

Van belonen en straffen naar liefde en redelijkheid

Alfie Kohn

ISBN: 978-94-92995-31-5
4e druk!
NUR: 850
Prijs: € 25,99
Uitvoering: paperback
Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: ca. 320 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  Unconditional Parenting
Vertaling:  Minou op den Velde
Vraag het een willekeurige ouder en ze zullen zeggen dat ze onvoorwaardelijk van hun kind houden. Onvoorwaardelijk van je kinderen houden is voor veel ouders vanzelfsprekend, onvoorwaardelijk opvoeden is in de praktijk een stuk lastiger!


Onvoorwaardelijk ouderschap laat je nadenken – flink – over het soort relatie dat je met je kind wilt hebben, over je prioriteiten als ouder, en over hoe je veel fouten van je voorgangers kunt voorkomen. Het is zonder twijfel een van de meest overtuigende werken op het gebied van opvoedkunde. In het belang van jezelf en je kind… lees het!


Dit boek is een geschenk voor ouders! Gewapend met een schat aan onderzoek, legt Alfie Kohn de schade van breedgedragen disciplinerende gewoontes bloot en biedt talloze krachtige alternatieven waarmee kinderen hun meest bedachtzame, zorgzame en verantwoordelijke zelf worden.


Al jaren een standaardwerk, nog steeds prikkelend en stimulerend. Biedt praktische alternatieven voor de verleidelijke tactieken om onze
kinderen zich te laten gedragen. Het vraagt je om je basale aannames over ouder-kindrelaties opnieuw
te beschouwen.
Een beetje menselijkheid is zoveel kostbaarder dan alle regels van de wereld.
– Jean Piaget
‘Geestig en tot nadenken stemmend… Dit levendige boek zal ouders die de baas willen zijn zeker op de kast jagen. Maar zij die zoeken naar alternatieve methoden om zelfverzekerde, geliefde kinderen op te voeden zullen Kohns boodschap enthousiast omarmen.’
– Publishers Weekly

Recensies:

“Dat we onze kinderen waarderen en liefhebben om wie ze zijn, los van wat ze doen of bereiken. Kohn zet die visie helder en overtuigend neer. Dit boek draagt bij aan meer inzicht, begrip en liefde tussen ouders en hun kinderen”

Eva Bronsveld, onderwijsdeskundige en auteur van Temperamentvolle kinderen

‘… Ik heb dit boek als hartverwarmend ervaren. En dat komt omdat het, meer dan enig ander opvoedboek dat ik ken, werkelijk uitgaat van het kind en wat goed voor hem of haar is. Dat maakt het tegelijkertijd ook een confronterend boek: het zet volwassenen en de manier waarop zij met elkaar praten over kinderen nogal eens in hun hemd. Dat is even slikken, en het vraagt moed en bedachtzaamheid om dan niet boos te worden om wat er gezegd wordt, maar verder te lezen….’

Nivoz.nl – Joyce van den Bogaard november 2019

NDB Biblion

‘Naar het leven getekend’, behandelt de auteur in tien hoofdstukken op levendige, moderne wijze wat hij onder ‘onvoorwaardelijk ouderschap’ verstaat: een affectieve relatie die hij aantoont aan de hand van zijn kinderen Abigaïl en Asa. Zijn vrouw Alisa spoort hem dagelijks aan zijn opvoedkeuzes voortdurend te onderzoeken. De ondertitel ‘van belonen en straffen naar liefde en redelijkheid’ is uitgangspunt en richtsnoer; het boek is geestig en enthousiasmerend, en geeft een aantal praktische adviezen. Behalve een uitgebreide melding van literatuur bevat het boek een handige index. Een rijk boek, een standaardwerk. Een inspirerend pleidooi voor een kindgerichte opvoeding.

september 2021

NDB Biblion publiceert aanschafinformaties (korte besprekingen) over recent verschenen boeken. Deze spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken.