APR

28

Open Satsang

Zaterdag 28 april 2018 | 14:00 – 16:30

 De Roos, Amsterdam

Een jonge, vrouwelijke stem die put uit de oude tradities, maar in heldere taal en middels de dialoog aan de slag gaat met de grootste thema’s in ons leven, het ego, de liefde, overgave en de dood.
Verlies jezelf in Liefde is voor de lezer die oprecht zoekt naar het herkennen van wie hij of zij werkelijk is en verkent het menselijke verlangen naar liefde en overgave.
Unmani laat ervaren wat deze overgave werkelijk betekent en hoe tijdens momenten van werkelijke intimiteit alle afgescheidenheid verdwijnt.

Lezersevenement

Op zaterdag 28 april is er weer een Samsara lezers evenement. Het is een Open Satsang met Unmani, gevolgd door de presentatie van haar boek Verlies jezelf in Liefde.

PRAKTISCH
Datum: Zaterdag 28 april 2018
13.30 uur: inloop
14.00 tot 16.00 uur Open Satsang
16.00 uur presentatie Verlies jezelf in Liefde

Entree: € 25,-
(Inclusief exemplaar van het boek Verlies jezelf in Liefde èn een drankje achteraf gratis!)

Plaats: De Roos, P.C. Hooftstraat 183, Amsterdam

Contant afrekenen bij binnenkomst op 28 april.

Reserveer hier: tamara@samsarabooks.com

– uit Verlies jezelf in Liefde

Dit boek verwijst naar de waarheid, naar wie jij werkelijk bent. Als je oprecht hebt gezocht en verlangd naar ‘ontwaken’ of ‘de waarheid’, laat dit boek jou dan wijzen op wie je werkelijk bent. Dit boek gaat over het einde van de zoektocht. Het is niet de zoveelste traptrede op weg naar een steeds verder liggend einddoel. Het bevat geen advies over het leven of over hoe je je goed kunt voelen. Het is een boodschap van meedogenloze compassie. Als je nog steeds op zoek bent naar een goed gevoel in plaats van naar kennis van de waarheid dan is dit boek niet voor jou bestemd. Mijn doel is niet om jou te helpen. Als je dit boek leest, zal ik je simpelweg vernietigen.

Zeggen dat je de waarheid wilt ontdekken is eenvoudig, maar je zult misschien niet meer zo vastberaden zijn wanneer je doorziet dat de waarheid niet simpelweg een ervaring van liefde en vrede is. De herkenning van wie je bent zal je beroven van je diepst gekoesterde ideeën, overtuigingen, hoop en dromen. Het zal het beeld van jezelf en je leven op zijn kop zetten.

De boodschap van dit boek is behoorlijk radicaal en niet iedereen staat daarvoor open. Misschien vind je de zoektocht eigenlijk wel veel te fijn om ermee te stoppen, ondanks dat je zegt de waarheid te willen kennen. Hoe moet je je redden zonder deze spirituele zoektocht? Hoe anders moet je je voorzien van zulke verslavende hoogte- en dieptepunten? Wees eerlijk. Als deze boodschap niet aan jou is besteed, doe dit boek dan nu dicht en leg het weg. Als je nog doorleest, vraag jezelf dan af of je bereid bent te sterven voor het kennen van de waarheid. Niets minder dan dat is vereist. Om de liefde te leren kennen die jij bent, moet de ‘jij’ zoals je jezelf kent – je ego – sterven. Dit is niet de dood van het lichaam. Het is een sprong in het onbekende. Het is het laatste wat jij zult doen voordat je niet meer bent. Het is niet langer een onschuldige verkenningstocht, niet langer slechts een spelletje van woorden en concepten. Ware liefde vereist niets minder dan volledige overgave.
Je hebt gezocht naar wie je bent in een wereld met eindeloos veel identiteiten. Je hebt gezocht in je gedachten en in je verbeelding. Je hebt geprobeerd om jezelf te leren kennen via een leven van eindeloze reflecties en interpretaties. Zoveel vragen, maar geen echte antwoorden. Heb je niet gemerkt dat zodra je denkt iets te weten of een puzzel te hebben opgelost, er steeds iets met je gebeurt wat het inzicht ondermijnt en jou laat zien dat je eigenlijk helemaal niets weet? Steeds zodra je denkt het antwoord op een vraag te kennen, verschijnt wel weer iemand met een beter antwoord. Er komt geen eind aan deze antwoorden die geformuleerd zijn door het denken. Hoe lang laat je je er nog door verleiden? Hoe lang ga je nog door met geloven in gedachten in plaats van geloven in wat je echt weet? Hoe lang ga je nog door met het verraden van de ware kennis die in je hart leeft? De moed om op te komen voor jouw ware kennis van de waarheid, wat er ook gebeurt, is de moed waarop ik doel. Dat is wat ‘ontwaken’ werkelijk betekent. Ontwaken tot wie je werkelijk bent.