Voor bewuste ouders

Boeken die ondersteunen en inspireren

Boeken over natuurlijk ouderschap

Ter ondersteuning en inspiratie van (aanstaande) ouders geeft Samsara prachtige boeken uit, elk met een unieke invalshoek. Van gidsen over zwangerschap, bevalling, kraamtijd en borstvoeding tot informatieve werken over hechting in de vroege kinderjaren, grenzen stellen en straffen & belonen. Toonaangevende buitenlandse auteurs, onder wie Alfie Kohn, Milli Hill en William Sears, maar ook Nederlandse professionals zoals Mirjam Vos, maken deze collectie een anker voor iedere bewuste ouder of opvoeder.

—–

Elk half jaar breiden we de collectie uit met nieuwe, eigentijdse titels.
Bekijk ook onze bijzondere prentenboeken eens.

Zwangerschap & bevalling

Mijn lichaam. Mijn baby. Mijn keuzes.

Bevallen als een feminist

Milli Hill

Paperback/240 pag.

Dit boek is zowel een inspirerende gids voor zwangere vrouwen als een strijdkreet. Het legt uit waarom vrouwen de belangrijkste beslissers zijn bij de bevalling, waarom ze hun rechten moeten kennen, actief keuzen moeten maken, en waarom ze hun stem moeten vinden en hun zegje moeten doen in de bevalkamer, net zoals ze dat al hebben gedaan in de directiekamer en de slaapkamer.

 Prijs: € 24,90

Liefdevol Bevallen

Mirjam Vos

Paperback/320 pag.

Dit boek is een kompas voor zwangere vrouwen in hun voorbereiding op de bevalling. Hoe houd je de regie? En hoe kijk je positief terug op dit bijzondere moment – ook als het anders loopt dan vooraf gedacht? Inclusief praktische oefeningen.

Prijs: € 24,90

Positief over Bevallen

Milli Hill

Paperback/362 pag.

Een heerlijk positief boek vol met alles wat je moet weten over zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Grappig, warm en verfrissend, met eerlijke verhalen van vrouwen die vertellen hoe het voelt om een baby te baren.

Prijs: € 24,90

Positief over Bevallen kaartenset

Milli Hill

100 kaarten

Fantastisch visueel hulpmiddel voor zowel zorgverleners als aanstaande ouders! Overdenk al je bevallingskeuzes met dit handige kaartdek bestaande uit 100 kaarten, gebaseerd op Milli Hills bestseller Positief over bevallen.

Prijs: € 21,90

Negen gouden maanden

Heng Ou met Marisa Belger en Amely Greeven

Integraal gebonden/300 pag.

Een tijdloze gids omtrent alle aspecten van zwangerschap en bevalling.

Prijs: € 24,99

Kraamtijd & borstvoeding

Het vierde trimester

Kimberly Ann Johnson

Paperback/240 pag.

Deze eigentijdse en holistische gids biedt praktisch advies om vrouwen te ondersteunen bij het herstel tijdens de kraamtijd op fysiek, emotioneel, relationeel en spiritueel niveau. Het boek geeft vrouwen een stappenplan voor deze belangrijke overgangsperiode.

 Prijs: € 23,90

Het vierde trimester kaartenset

Kimberly Ann Johnson

ca. 54 kaarten

De kaartenset Het vierde trimester biedt wijs en toegankelijk advies dat direct toepasbaar is bij het herstel in de kraamtijd. Met 52 kleurgecodeerde kaarten gesorteerd op thema – voeding, lichaam, geest, relatie en inspiratie – is deze prachtige kaartenset een onmisbaar maatje voor elke nieuwe moeder!

 Prijs: € 21,90

Dagboek voor het vierde trimester

Kimberly Ann Johnson

Paperback/152 pag.

Inspirerende inzichten, adviezen en meditaties die helpen om bij het kersverse moederschap helemaal in het moment te zijn.

 Prijs: € 19,90

De eerste 40 dagen

Heng Ou

Hardcover/240 pag.

Een bron van verbinding en herkenning voor de eerste veertig dagen na de bevalling. Met waardevolle voedingstips voor lichamelijk herstel, en bemoedigende adviezen die ondersteunen in deze emotioneel turbulente periode.

Prijs: € 24,90 

Positief over Borstvoeding

Amy Brown

Paperback/448 pag.

Een perfect begin van de reis op het pad van de borstvoeding. De heldere, goed onderbouwde informatie – zonder oordelen of gepreek – helpt de juiste keuzes te maken voor jou en je baby. Vol ervaringsverhalen van moeders en deskundigen.

 Prijs: € 24,90

Omarm de kraamtijd

Marjan de Jong

Hardcover/160 pag.

Een vrolijk geïllustreerd geschenkboekje vol tips en inspiratie voor de kersverse moeder én een aanwinst voor iedereen die in de geboortezorg werkt.

 Prijs: € 19,90

Natuurlijk ouderschap

Vadervuur

Jeroen de Jong

Paperback/254 pag.

Haal de beste vader uit jezelf!

Prijs: € 23,99

Moeiteloos opvoeden

Merel Sprong & Mikal van Leeuwen

Paperback/200 pag.

Een boek bomvol inzichten waardoor je simpelweg ziet hoe fantastisch onze kinderen al zijn. En dat maakt opvoeden kinderspel!

Prijs: € 23,99

Slow family

Julia Dibbern & Nicola Schmidt

Paperback/240 pag.

Een must-read voor ouders die kiezen voor en bewust en onthaast leven met kinderen in een wereld die steeds sneller draait.

Prijs: € 24,90

Veilig slapen met je baby

James McKenna

Paperback/300 pag.

Slapen met je baby is gedurende de hele menselijke geschiedenis en in alle culturen altijd de norm geweest. In Veilig slapen met je baby ontdek je hoe je de gevaren van welke slaapomgeving dan ook kunt identificeren en voorkomen.

Prijs: € 24,90

Attachment Parenting

William Sears & Martha Sears

Paperback/208 pag.

Het wereldwijd vertaalde basisboek over hechting. Een onmisbaar werk voor ouders, grootouders en iedereen die met kinderen werkt. Vooral in het huidige tijdsgewricht, met werkende ouders en niet-traditionele gezinsvormen, verdient het hechtingsproces volop aandacht.

Prijs: € 23,50

Seks is niks geks

Bette Westera & Sylvia Weve

Hardcover/95 pag.

In Seks is niks geks maken Bette Westera en Sylvia Weve seksualiteit bij mens en dier op luchtige wijze bespreekbaar voor kinderen vanaf 11 jaar. Ze gaan op zoek naar passende en pakkende namen voor onze geslachtsdelen, onderzoeken de geslachtsorganen en het seksleven van verschillende diersoorten en moedigen kinderen op die manier aan om openlijk en zonder gêne te praten over hun eigen lichaam en hun eigen seksuele ontdekkingen, gevoelens en vragen.

Prijs: € 16,90

Cyclus superster

Milli Hill & Sarah Eichert

Paperback/160 pag.

Alles over je eerste menstruatie! Een aantrekkelijk geïllustreerd boek vol achtergrondinformatie en praktische tips om je maandelijkse cyclus te leren kennen.

Prijs: € 15,90

Onvoorwaardelijk Ouderschap

Alfie Kohn

Papercover/320 pag.

Een boek dat je flink laat nadenken over het soort relatie dat je met je kind wilt hebben. Al jaren een standaardwerk en een van de meest overtuigende werken op het gebied van opvoedkunde. Een geschenk voor ouders, gewapend met een schat aan onderzoek.

Prijs: €24,90

De Mythe van het Verwende Kind

Alfie Kohn

Paperback /260 pag.

De belangrijkste bedreiging voor de ontwikkeling van een gezond kind is een opvoeding die te controlerend is in plaats van te toegeeflijk, stelt de auteur in dit boek. Op systematische wijze ontkracht hij een aantal diep conservatieve veronderstellingen over kinderen en opvoeding.

Prijs: € 23,90

Mis je een boek/auteur of heb je een vraag?

Ook zijn wij doorlopend op zoek naar recensenten, idealiter met een groot (online) bereik.
Voor vragen kun je altijd bij ons terecht.
Stuur svp een mailtje naar info@samsarabooks.com

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste boeken, achtergronden, interviews, aanbiedingen en boekverlotingen?

  Wilt u een gratis exemplaar van Inzicht magazine ontvangen?
  Ja graagNee bedankt

  Vul hier uw adresgegevens in:

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Onze boeken zijn online te bestellen én in de boekwinkel.
  Vind jouw lokale (zelfstandige) boekwinkel bij jou in de buurt:

  Samsara helpt lezers fysiek en mentaal fit te blijven.
  Wil jij ons helpen deze boodschap te verspreiden?

  Deel deze pagina met vrienden en familie? Dankjewel!