DEC

16

Non-dualiteit en Zelfliefde

Zaterdag 16 december 2017 | 14:00 – 17:30

 Amersfoort

Non-dualiteit is net als liefde volkomen ongrijpbaar, grenzeloos, inclusief en zonder oordeel. Beide zijn zij datgene waar wij het diepste naar verlangen. Misschien zijn zij wel hetzelfde!

Reizigers op het non-duale spirituele pad voelen die onvoorwaardelijke liefde vaak wel in teksten of bij leraren maar niet in henzelf. In de regel durven we niet te vertrouwen op onze essentiële goedheid. In tegendeel, we zijn vaak verwikkeld in een levenslange poging om ‘goed’ te worden.

De aanname van onvolkomenheid vindt zijn oorsprong in onbewuste zelfbeelden en traumatische ervaringen. Die staan het rusten in non-duaal Gewaarzijn ernstig in de weg. Meditatie helpt wel, maar niet voldoende. Daarnaast is het noodzakelijk om contact te maken met deze onaffe gevoelens zodat ze tot rust kunnen komen. De aanvaarding van onszelf, precies zoals we zijn, is de sleutel tot non-duaal Gewaarzijn. En ook tot de liefde. Om die reden is zelfonderzoek een onmisbare stap op het spirituele pad. 

Themaworkshop

Alexander Zöllner, Olette Luitwieler en Uitgeverij Samsara en Inzicht organiseren deze themaworkshop waarin de rol en betekenis van zelfliefde voor non-duale spirituele ontwikkeling nader wordt belicht. Onderwerpen:

  • Gezonde zelfliefde, en wat is het niet
  • De oorzaak van gehechtheid aan zelfkritiek 
  • Omgaan met persoonlijke ‘thema’s’ in non-duale bewustzijnsontwikkeling
  • Zelfliefde als voorwaarde voor zelfrealisatie

Inleiders

Alexander Zöllner, spiritueel leraar en trainer. Auteur van het Handboek Non-duale Coaching en Therapie. www.artoflife.nu
Olette Luitwieler, auteur van ‘De Levensdroom’, over de grap van het ik. Zie www.oletteluitwieler.nl

Programma

Aan de hand van korte inleidingen, meditaties en enkele oefeningen maak je kennis met de bevrijdende effecten van gezonde zelfliefde in het kader van non-duale bewustzijnsontwikkeling.

Praktisch

Tijd/plaats: Zaterdag 16 december 2017 van 14.00-17.30 uur. Leicesterzaal, de Observant, Stadhuisplein 7, 3811 LM, Amersfoort. (Parkeren in de parkeergarage voor de deur.) Aansluitend een drankje in het café van de Observant.

Kosten: € 20,- Abonnees van Inzicht: € 15,-
Aanmelden: e-mail naar: info@artoflife.nu

Voor vragen: Meinhard van de Reep 06 493 857 34 of meinhard@samsarabooks.com