Anders zien

De mooiste teksten van meditatieleraar Jotika Hermsen

Jotika Hermsen

ISBN: 9789493301368
NUR: 718
Prijs: € 26,99
Uitvoering: paperback (integraalband)
Formaat: 17 x 22 cm
Omvang: ca. 224 pagina’s
Ontwerp en opmaak omslag en binnenwerk: Quadro vof, Heleen van der Sanden
Foto omslag: Joep Naber
 

Al dertig jaar geeft meditatieleraar Jotika Hermsen les in de vipassanameditatie en de boeddhistische leer. Dat doet ze op een lichte en levendige manier die veel mensen aanspreekt. Ze schrijft ook graag columns, waarin ze kort maar krachtig boeddhistische thema’s verheldert aan de hand van gebeurtenissen uit haar eigen leven. In haar negentigste levensjaar koos ze haar mooiste ‘dhammatalks’ en columns uit om met de wereld te delen. Voor velen zullen ze een feest van herkenning zijn.

Boekbespreking

Dick Verstegen

Boeddhistisch Dagblad, 17 juli 2023

Het is onmogelijk niet terstond als een blok te vallen voor het boek Anders Zien van Jotika Hermsen (1932). Liefde op het eerste gezicht. Al was het alleen maar omdat het zo ongeveer begint (pag. 21) en eindigt (pag. 201) met de constatering dat het koninkrijk Gods in ons is. Hoe kun je daarachter komen…? Eigenlijk gaat haar hele boek daarover.

Het boek, dit jaar als derde druk uitgegeven door Samsara, heeft al twee drukken beleefd in eigen beheer. Het mag geen verwondering wekken dat de eerste en tweede druk al binnen iets meer dan een half jaar waren uitverkocht.