Apocalypse Now

Jed Talks 2

Jed McKenna

ISBN: 978-94-92995-230
NUR: 728

Prijs: € 18,99
Uitvoering: paperback
Formaat: 12,5 x 20 cm
Omvang: ca. 120 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  Jed Talks #2: Away from
the Things of Man
Vertaling: Maggy Wishaupt

 
‘McKenna’s boeken worden al jarenlang door een groep lezers herkend als mind blowing! De boeken zijn geschreven voor mensen die genoeg hebben van de hele spirituele mallemolen en er klaar voor zijn om de realiteit van het proces van het wakker worden te ondergaan.
De teksten kunnen schokken, wakker schudden, ontroeren, confronteren en misschien zelfs wel ‘verlichten’, maar koud laten zullen zij niemand.
In Apocalypse Now maakt hij, zoals vaak in zijn boeken, korte metten met de hele spirituele santenkraam en loze beloftes die daar vaak bij horen. Maar als je echt geïnteresseerd bent in de aard van verlichting, de waarheid en zelfrealisatie vergeet dan alles wat je gelezen hebt en wat je is geleerd. Blaas het spel van het ego in één klap op en laat het leven zichzelf leven!

Recensie

NDB Biblion

Met zijn introductie over Indiase spirituele krachtpatserij zet Jed McKenna (pseudoniem) al direct de toon van dit boek en stormt de wereld van de lezer binnen. Deze veelschrijver van onder meer ‘Jed McKenna’s theorie van alles’ (2014) en ‘Jedtalks 1’ (‘De waarheid is nergens lid van!’, 2018)* komt nu met ‘Jedtalks 2’. Hierin doet hij verslag van zijn ideeën over de wereld van spiritualiteit en zelfonderzoek en, zoals hij zelf zegt, over de dwaling die Verlichting heet. De intelligente en belezen McKenna reflecteert tevens aan de hand tv-series, films, theater en boeken en vraagt zich soms af of de kijker/lezer wel snapt wat deze voorgeschoteld krijgt. In het titelverhaal doet hij verslag van zijn lezing over de Apocalyps van de filmmaker zelf. En een uitnodiging om leerlingen van een basisschool te vertellen over het leven van een schrijver, leidt naar een les over praktische filosofie en de juiste vragen (durven) stellen. Tot ontsteltenis van de juf. Korte stukjes om door de ogen van de auteur naar het functioneren van de wereld te kijken. Een combinatie van rebellie en kritisch nadenken.

recensent: Marianne Jans – juli 2020

NDB Biblion publiceert aanschafinformaties (korte besprekingen) over recent verschenen boeken.
Deze spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken.