Attachment Parenting boek

Inspirerend voor ouders:
het boek over hechting met je kind

William Sears & Martha Sears

ISBN: 978 94 9141 195 3
NUR: 850
Prijs: € 25,99
Uitvoering: paperback
Formaat: 20 x 24 cm
Omvang: 208 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  The Attachment Parenting Book
Vertaling:  Ellis Post Uiterweer & Anna Post Uiterweer
 

Wereldwijd vertaald en in praktijk gebracht, nu voor het eerst verschenen in het Nederlandse taalgebied! Het basisboek over hechting!
Dit boek is een bron van inspiratie voor alle ouders en grootouders plus alle mensen die met kinderen werken.

Hechting is een tijdloos onderwerp, maar in deze tijd met duo-ouders, werkende partners en veel externe opvang van kinderen een actueel onderwerp!

De term Attachment Parenting is bedacht door de Amerikaanse kinderarts William Sears en betekent letterlijk ‘hechtend ouderschap’. Hiermee wordt gedoeld op het hechtingsproces tussen ouder en kind. Attachment Parenting (ap) stelt dat een kind behoefte heeft aan vertrouwen, empathie en genegenheid en dat ouders moeten helpen bij de ontwikkeling van deze eigenschappen.

Deze basishouding klinkt vanzelfsprekend, maar blijkt in veel relaties tussen ouders en kinderen in meer of mindere mate te ontbreken.
In het huidige tijdsgewricht, waarin veel ouders beiden werken, kinderen vaak meer dan twee ouders hebben en kinderen meer dan ooit aan de zorg van anderen worden overgelaten, komt de vraag over hechting of het gebrek daaraan continu ter sprake bij ouders en in de media.

William Sears en Martha Sears, experts op het gebied van pediatrie, zijn toonaangevend in hun advies en informatie over zwangerschap, geboorte, opvoeding en voeding.