Ayurveda, als moderne levensstijl

Een complete gids voor meer gezondheid en vitaliteit met veel respect voor de natuur

Acharya Shunya

ISBN: 978 94 9141 187 8
NUR: 861/ 739
Prijs: € 31,99
Uitvoering: paperback geïllustreerd
Formaat: 20 x 25 cm
Omvang: 421 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  Ayurvedic Lifestyle Wisdom
Vertaling:  Egbert van Heijningen
 

Ayurveda, als moderne levensstijl is een praktische gids voor eenieder die op zoek is naar een compleet overzicht van deze eeuwenoude levenskunst en wetenschap.

Acharya Shunya is internationaal bekend om haar vermogen de Ayur- veda toegankelijk te maken voor een westers publiek. In dit boek beschrijft ze de Ayurveda aan de hand van haar eigen persoonlijke verhaal, met vele praktische tips voor de dagelijkse verzorging in de ochtend en de avond, dagelijkse meditatie, zelfmassage, het bereiden van maaltijden (inclusief recepten!), schoonheidsrituelen en aanwij- zingen om de gezondheid te vergroten.

‘Positieve kennis van het leven en harmonie met de natuur, dat is wat we nodig hebben om onszelf te bevrijden van het lijden van ons lichaam, onze geest en onze ziel’, schrijft Acharya Shunya. Met Ayurveda, als moderne levensstijl, laat zij zien hoe rijk deze eeuwenoude kennis is en hoe wij dit kunnen toepassen op de vele aspecten van ons leven nu.

Recensie

Yoga International

Ayurveda, letterlijk de kunst van het leven, is een eeuwenoude Indiase holistische geneeskunst. Het wordt ook gezien als leidraad voor een natuurlijke levensstijl. Te leven in harmonie met het universum binnen en ‘buiten’ jezelf vraagt wel flink wat inzicht in alle leefstijlaspecten. Acharya Shunya is spiritueel leraar op het gebied van Advaita Vedanta, Vedische yoga en Ayurveda en geeft met dit lijvige boek een blauwdruk; praktische handvatten voor wie de wijsheid van yoga en de filosofie van de eenheid van het bestaan concreet wil toepassen in het dagelijks leven. ‘Al voor mijn geboorte stond het vast dat ik het eerste boek (een soort definitief handboek) over de wijsheid van de Ayurvedische levensstijl zou schrijven,’ schrijft Shunya. In geen enkel ander boek (in welke taal dan ook) worden de levensstijllessen van de Ayurveda zo uitvoerig beschreven, inclusief de spirituele, filosofische en wetenschappelijke context en met stap-voor-stap-instructies.

Yoga International, Cathelijne Esser, herfst 2018