Cyclus superster

Alles over je lichaam en je menstruatie

Milli Hill & Sarah Eichert

ISBN: 978 94 93228 40 5
NUR: 255
Prijs: € 19,99
Uitvoering: paperback
Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: ca. 160 pagina’s
Omslagontwerp: Erik Thé
Oorspronkelijke titel: My Period: Find your flow and feel proud of your period!
Vertaling: Minou op den Velde

Alles over je eerste menstruatie! Een aantrekkelijk geïllustreerd boek vol achtergrondinformatie en praktische tips om je maandelijkse cyclus te leren kennen.

Voor het eerst ongesteld worden is een heel avontuur. Het kan ook een beetje eng zijn, en waarschijnlijk heb je veel vragen. Zoals: Hoeveel ga ik bloeden? Doet het pijn? En waarom menstrueren we eigenlijk?

‘Cyclus superster’ vertelt je wat er nou eigenlijk allemaal gebeurt in je lichaam en hoe geweldig het werkt. Ontdek hoe je je vol vertrouwen kunt voorbereiden op je eerste ongesteldheid, van tampons en menstruatieondergoed tot hoe je het best voor jezelf kunt zorgen. Goed nieuws: na het lezen ben je trots op je maandelijkse cyclus! Een toegankelijk boek dat iedere ouder met zijn of haar kinderen moet lezen!

Recensie

NDB Biblion

In 7 hoofdstukken komen alle aspecten rond de menstruatie op een toegankelijke wijze aan de orde. De toon sluit goed aan bij de doelgroep van jonge tieners en pubers. Aan de orde komen: De puberteit en je lichaam, Alles over menstruatieproducten, Mijn eerste menstruatie, Supergeweldige cycli, Het bijhouden van je cyclus en zorgen voor jezelf. In ieder hoofdstuk vind je verschillende functionele zwart-illustraties en uitroepen, vragen, quotes in wolkjes of andere kaders. Het geheel is aansprekend vormgegeven. Verschillende vrouwen die inzagen wat er verbeterd kon worden rond de menstruatie komen aan bod in de ‘rubriek’: Cyclus Superster. Achterin het boek is nog een overzicht van nuttige websites, o.a. om gratis menstruatieproducten aan te vragen voor je (hoge)school. Het boek maakt menstruatie bespreekbaar en legt duidelijk uit wat er nu precies gebeurt. Een nuttig en fijn boek voor alle meisjes/vrouwen en iedereen die meer wil weten over de menstruatie.

april 2022

NDB Biblion publiceert aanschafinformaties (korte besprekingen) over recent verschenen boeken. Deze spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken.