De diepere betekenis van yoga

Het oorspronkelijk lichaam

John Stirk

ISBN: 978 94 9141 199 1
NUR: 726
Prijs: € 26,90
Uitvoering: paperback
Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: 256 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  The Original Body
Vertaling:  Ananto Dirksen
 

De diepere betekenis van yoga is het resultaat van veertig jaar persoonlijk onderzoek naar de samenhang van lichaam en geest. Het werkboek, vol met aanwijzingen en oefeningen, geeft een helder en uniek inzicht in hoe het lichaam van binnenuit werkt en hoe de fysieke ontwikkeling ondersteund kan worden.

Het boek geeft daarbij een oorspronkelijke en zeer gede­ tailleerde biomechanische benadering van het menselijk organisme. Die innerlijke samenhang en het begrijpen daarvan is de essentie van yoga. Alleen als die samenhang, het oorspronkelijke lichaam dus, wordt begrepen, ben je in staat de juiste oefeningen voor jouw lichaam te doen.

Het is een waardevolle gids voor leraren en leerlingen op het gebied van yoga en voor iedereen die in de innerlijke en uiterlijke werking van het lichaam geïnteresseerd is. Het boek leert stap voor stap een dieper gevoel van het lichaam te ontwikkelen, om dan zelf de werkzaamheid van wervels en spieren te ervaren, zodat de beoefening zichzelf trans­ formeert in een ervaring die uitstijgt boven yoga als methode.

Samsara is onderdeel van de Ambassade Groep