De MELT methode

Een baanbrekend systeem van zelfbehandeling

Sue Hitzmann

ISBN: 978 94 9141 186 1
NUR: 861
Prijs: € 29,90
Uitvoering: paperback full-colour geïllustreerd
Formaat: 18,7 x 23,5 cm
Omvang: 304 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  The Melt Method
Vertaling:  Rob Beenker
 

Een baanbrekend systeem van zelfbehandeling om – in slechts tien minuten per dag – chronische pijn te verminderen en een grote mate van ontspanning teweeg te brengen.

Het boek over de MELT methode was volgens de New York Times direct een bestseller en heeft over de hele wereld al honderdduizen- den mensen geholpen. MELT is een oefenmethode voor zelfhulp, waarmee:

  • –  je het genezend vermogen van het bindweefsel in je lichaam stimuleert
  • –  pijn en stijfheid kunt verlichten
  • –  je lenigheid kunt vergroten
  • –  je de negatieve effecten van het ouder worden kunt verminderen.

Dit boek bevat de laatste wetenschappelijke onderzoeken naar de effectiviteit van MELT, en een volledig nieuwe set foto’s met ge-update instructies voor iedere MELT oefening.

Sue Hitzmann is de ontwikkelaar van de MELT methode en een gewaardeerd pedagoog, manueeltherapeut, oefentherapeut, en mede- oprichter van de Fascia Research Society. Ze verscheen in een aantal Amerikaanse televisieprogramma’s, waaronder De Dr. Oz Show, Nightline, The Rachael Ray Show en Live! with Kelly. Ze woont in New York.

Bij dit boek zijn eveneens materialen verkrijgbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Recensie

Hebban.nl

 Marjan van Druenen

Fascie of fascia (Latijns) is het bindweefsel dat rond spieren, botten en gewrichten ligt. Veelal is het bindweefsel verantwoordelijk voor ongemak en chronische pijn. Door het opheffen van een tekort aan vocht in het lichaam, worden spiercompensatie en onbalans minder en is er minder overbelasting voor de spieren. Dit houdt meer in dan alleen genoeg water drinken!