De vaginabijbel

Alles over de vulva en de vagina en het verschil tussen mythe en medische realiteit

Dr Jen Gunter
met een voorwoord van Daan Borrel

ISBN: 978 94 92995 88 9
NUR: 865
Prijs: € 24,99
Uitvoering: paperback met flappen
Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: ca. 446 pagina’s
Oorspronkelijke titel: De Vagina Bible
Vertaling: Minou op den Velde
Omslag ontwerp: Hester van Toorenburg

In dit tijdperk van clickbait, pseudowetenschap en influencers kun je makkelijk overspoeld raken. Hoe scheid je nu de feiten van de fictie?

Gynaecoloog Jen Gunter, een deskundige op het gebied van vrouwenzorg – en de populairste arts op internet – schiet te hulp met een boek dat mythes ontkracht en vrouwen informeert en bekrachtigt.

Ontdek de waarheid over:
• Het vaginale microbioom
• Genitale hygiëne, glijmiddelen, en mythes en misvattingen over hormonen
• Hoe voeding de vaginale gezondheid beïnvloedt
• Cosmetische chirurgie voor de vagina
• Welke veranderingen je kunt verwachten tijdens de zwangerschap, na de bevalling en in de menopauze
• Hoe de geneeskunde vrouwen tekortdoet door symptomen weg te wuiven
Plus:
• Strings versus kant: het beste ondergoed voor een gezonde vagina
• Hoe je de beste tampon kunt kiezen
• De clitoris in al haar glorie en de mythe van de g-spot
… En nog veel meer


Enkele quotes over ‘De Vaginabijbel’


‘Auteur Jen Gunter behandelt in haar boek veel belangrijke onderwerpen, bijvoorbeeld wat is de functie van schaamhaar, de verschrompeling van de vagina als je seks hebt en de noodzaak tot een zorgregime voor vulva en vagina. En nog veel meer. Het is een leerzaam boek… Het is een zeer informatief boek dat meer dan compleet is. Overzichtelijk ook, het ligt inmiddels op mijn nachtkastje.’
uit de recensie van Xaviera Hollander, maart 2021 in de Gay Krant


‘Koop dit boek als je een vagina hebt of er af en toe ook maar enigszins bij eentje in de buurt bent.’
Ayelet Waldman, New York Times-bestsellerauteur


‘Dit boek is alles wat je altijd wilde weten maar nooit durfde te vragen.’
Imani Gandy, Rewire News


‘De vaginabijbel – Jen Gunters vlotte, gedetailleerde, grappige en wijze gids voor vrouwelijke gezondheid – zou een standaardwerk moeten zijn voor elke vrouw die betrouwbare informatie zoekt over haar lichaam. Ik zeg dit niet vaak, maar het is een onmisbaar boek.’
Deborah Blum, New York Times-bestsellerauteur

Recensie

Wat een boek, wat een bijbel. Want een bijbel is het echt: dik en onmisbaar, het zou in elk huishouden aanwezig moeten zijn. Pluspunt: Gunter is al bijna 30 jaar gynaecoloog dus je kan er van op aan dat de info in dit boek ook klopt.

In deze bijbel lees je alles over de vulva en vagina en nog zo veel meer. Gunter heeft een missie en die missie is: alle mythes (veelal gecreëerd door het patriarchaat) rondom de vrouwelijke gezondheid de wereld uithelpen. Dit doet ze op een enthousiaste, aanstekelijke, duidelijke, begrijpbare, feministische en vaak humoristische manier.

In de vaginabijbel vind je echt alles dat je moet weten als je een vagina/vulva hebt. Gaande van anatomie en werking over verzorging, veroudering tot ziektes en fabeltjes. Daarnaast geeft ze ook antwoord op vragen over heel uiteenlopende onderwerpen zoals: vaginaal gebruik van cannabis, wasverzachter, een jade-ei, kegeloefeningen, anale penetratie, … Je kan het zo gek niet bedenken of het staat in dit boek.

Dat maakt de vaginabijbel echt tot een onmisbaar naslagwerk. Je hoeft het niet van voor naar achter te lezen. Je kan de delen die je nu al aangaan lezen, je kan op een bepaald onderwerp zoeken en dat deel al lezen; je kiest maar. Eens je dit boek in huis hebt kan je opzoeken wat je maar wil, wanneer je maar wil zodat je juist geïnformeerd zorg kan dragen voor jezelf. En moest er toch eens iets mis gaan, dan kan dit boek je helpen om met de juiste vragen en informatie naar je arts te gaan.

Jen Gunter heeft een missie en die missie ondersteun ik ten volle. Koop dit boek, lees het, deel het. En praat er over. Help elkaar. Door dit boek cadeau te doen aan je dochters, moeders, zussen, nichtjes, buurvrouwen,… Daan Borrel was al fan (lees zeker haar geweldige voorwoord in dit boek), ik ben het ondertussen ook, nu jij nog!

Els uit België – op Bol.com  – maart 2021

Wil jij ons helpen dit boek te delen?
Deel dan deze pagina met vrienden en familie, dankjewel!