Donker

De ongeziene helft van heel zijn

Joris Vincken

ISBN: 978-94-93301849
NUR: 770
Prijs: € 24,99
Uitvoering: paperback
Omvang: ca. 264 pagina’s
 

In Donker, de ongeziene helft van heel zijn schrijft Joris Vincken op een intieme en persoonlijke manier over de rijkdom van onze schaduwkant en zijn eigen worsteling met donker en seksualiteit.

Donker is niet slecht of fout, het is alleen onbekend. Het is de ongeziene helft van je heelheid.

Seksualiteit is deel van die heelheid: de ontmoeting van de mannelijke en vrouwelijke polariteiten. Het omarmen van je diepste seksuele verlangens, schaamte en oordelen. Onvoorwaardelijk houden van jezelf, van alles wat je bent.

Je bent niet hier om weg te vliegen naar een droomwereld, maar om jezelf en het leven helemaal te proeven. Met je voeten geworteld in de aarde, je gezicht in het licht van de zon. Je complete mens-zijn. Diep spiritueel en gelijktijdig compleet geaard.

Wat wil je echt?

Wat wil je echt? Je even fijn voelen door je energie op te laden aan werelds succes of prachtige, maar ook vluchtige, spirituele wijsheden? Of heb je lang genoeg gezocht, en is het tijd om jezelf werkelijk te ontmoeten?

Recensie

Heelheid omvat alles, anders is het geen heelheid. De gebruikelijke definitie die we echter aan ‘heel zijn’ geven staat haaks op de uitleg die Joris er aan geeft. Voor de meesten van ons is heel zijn een toestand van algemeen welbevinden waarin alles positief is. In zijn visie bevat heelheid ook alle door ons negatief gelabelde dingen zoals woede, lust, schaamte, jaloersheid, agressie e.d. Het zijn deze ‘donkere’ gemoedstoestanden die we doorgaans uit ons systeem willen filteren net zolang tot er alleen het positieve over blijft.