En de wereld zei ja

Kaia Dahle Nyhus

ISBN: 978-94-92995438
NUR: 280
Prijs: € 14,90
Uitvoering: hardcover
Formaat: 22 x 25 cm
Omvang: 48 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  Verden Sa Ja
Vertaald vanuit het Noors:  Bette Westera
Omslagontwerp en vormgeving binnenwerk: Erik Thé
 
Hoe is de wereld ontstaan? Hoe zijn wij mensen ontstaan? De grote vragen gevat in fascinerende beelden, beelden en vragen die kinderen zullen boeien.

Kaia Dahle Nyhus neemt de lezer mee op een prachtige ontdekkingsreis om werkelijk in beelden te ervaren waar we vandaan komen en hoe we uiteindelijk mensen werden. Het is een uitleg van de evolutie voor jonge kinderen en verteld op een originele en bruisende wijze.

Dit boek wekt door de bijzondere illustraties en teksten de nieuwsgierigheid op over de grote vragen: vanwaar zijn we gekomen, wie zijn we en waar gaan wij heen en wat doen wij met de aarde?

Met een fraaie en verrassende vertaling door Bette Westera!

Recensie

Ontdekkingsreis door de evolutie van het leven

En de wereld zei ja, is inderdaad geschikt voor jonge kinderen. De teksten zijn eenvoudig, de zinnen kort. Dit komt de begrijpelijkheid ten goede.

De uitvoering van de tekeningen komen puur over zoals de teksten puur overkomen. Ontdaan van alle franje, weergegeven zoals het is. Ook de tekeningen geven genoeg stof tot samen er over praten.

En dat is mooi aan dit boek. Kinderen aanzetten tot nadenken en praten over de wereld om hen heen. Over de onderliggende boodschap de wereld blijft veranderen en niet altijd op een positieve wijze, maar ….

“We blijven veranderen,
want de wereld roept!
En de wereld zegt  ja” ’

De Leesclub van Alles – Rita Pontororing – juni 2020

Samsara is onderdeel van de Ambassade Groep