Eten eekhoorntjes brood?

Een avontuur vol paddenstoelen

Naomi Tieman & Iris van der Veen

ISBN: 978 94 93301 68 9
NUR: 280
Prijs: € 15,99
Uitvoering: gebonden
Formaat: 23 x 28 cm
Omvang: ca. 32 pagina’s
Omslagontwerp: Iris van der Veen
Verschijnt: september 2024
Leeftijdscategorie:
3+
 

Het is herfst en Eekhoorn is druk bezig geweest met het aanleggen van zijn wintervoorraad. Hij heeft er honger van gekregen, maar wat moet hij nu eten? Al zijn nootjes liggen verstopt! Gelukkig weet Ree dat er in het bos een paddenstoel groeit die Eekhoorntjesbrood heet. Dat klinkt lekker! Maar als  Eekhoorn op zoek gaat, blijken er wel heel veel verschillende soorten paddenstoelen te bestaan. Welke moet hij nu hebben?

In dit prachtige prentenboek ontdek je de wereld van de paddenstoelen en kun je in elke tekening op zoek naar één van Eekhoorns verstopte nootjes. Ondertussen ontmoet je bijzondere bosdieren, zoals de boomklever die weet of er echt elfjes op een elfenbankje zitten en de vliegen die zo hun eigen mening hebben over de naam ‘stinkzwam’. De regenworm vertelt wat zich onder de grond afspeelt en de kikker laat zien wat er ’s nachts met de echte honingzwam gebeurt…

In dit aansprekende avontuur vol prachtige bosplaten maken kinderen kennis met verschillende paddenstoelen die in Nederland voorkomen. Samen met Eekhoorn kunnen ze zich verbazen over hun grappige vormen en gekke namen. Meer informatie over elke paddenstoel staat verzameld op één spread achter in het boek, waardoor het een echt voorleesverhaal blijft!