Groene vingers toveren

Tuinieren voor kinderen

Kirsten Bradley & Aitch

ISBN: 9789493228290
NUR: 210
Prijs: € 14,90
Uitvoering: Hardback
Formaat: 21 x 26 cm
Omvang: ca. 52 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  Easy peasy
Vertaling: Tiny Fisscher
Leeftijd: 5+
Omslagontwerp: Erik Thé
 
 

Een eenvoudige introductie tot tuinieren, die kinderen inspireert in de aarde te gaan wroeten en zelf groene vingers te toveren!

Tuinieren kan kinderen een hoop plezier geven. Dit boek staat boordevol inspirerende en eenvoudige tips voor alle nieuwsgierige jonge tuiniers, of ze nu een tuin tot hun beschikking hebben, een balkon, of alleen een vensterbank. Ze kunnen het wonder van de natuur al ervaren door simpelweg zaadjes te planten en te kijken hoe die zich boven de aarde uitwurmen als zomerbloeiers, of als planten waar sappige eetbare bessen aan groeien. Of ze beginnen met het maken van een voederbal voor vogels, of een klein plantenterrarium voor in hun slaapkamer. En wat te denken van een natuurdagboek waar ze alles in kunnen opschrijven wat ze dagelijks opvalt, en waar ze ook hun eigen tuiniersactiviteiten in bijhouden?

Kortom, waar en in wat voor seizoen dan ook, Groene vingers toveren nodigt kinderen uit om met hun eigen handen in de aarde te wroeten en om de wondere wereld van de natuur te onderzoeken. Gewoon thuis of in de buurt!