Groot handboek medicinale paddenstoelen

Peter van Ineveld

ISBN: 978 94 93301 25 2
NUR: 860/ 861
Prijs: € 29,99
Uitvoering: gebonden
Formaat: 15 x 24 cm
Omvang: ca. 400 pagina’s
Omslagontwerp: Erik Thé
Verschijnt: najaar 2024
 

Medicinale paddenstoelen en schimmels krijgen wereldwijd steeds meer aandacht vanwege hun wetenschappelijk bewezen krachtige en heilzame eigenschappen. Peter van Ineveld legt in dit boekwerk de focus op die helende en geneeskrachtige eigenschappen en beschrijft hoe paddenstoelen ingezet kunnen worden bij verschillende gezondheidsproblemen.

In het Groot handboek medicinale paddenstoelen worden de inhoudsstoffen, werking, indicaties en verwerkingsvormen van de 28 meest gebruikte medicinale paddenstoelen beschreven. Ook komen de contra-indicaties en interacties met medicijnen en voedingssupplementen aan de orde, en de nomenclatuur en historisch gebruik.

Daarnaast behandelt Van Ineveld:
• De betekenis van heilzame paddenstoelen voor onze huisdieren. Binnen de veterinaire geneeskunde vinden medicinale paddenstoelen steeds meer hun weg om een antwoord te geven aan tal van aandoeningen en ziekten.
• Het toenemende gebruik van paddenstoelen in de bio-industrie, onder andere om antibiotica af te remmen.
• De plaats en rol van medicinale paddenstoelen binnen de homeopathie
• De wereld van de magic mushrooms, truffels, psilocybine en micro-dosering. De tijd is rijp om deze bijzondere paddenstoelen de plek te geven die zij verdienen! Van Ineveld omschrijft de meest gebruikte paddo’s, het gebruik, de verschillende protocollen en de helende eigenschappen.

De hoofdstukken worden aangevuld met verhalen uit de praktijk