Hallo-o-o daarboven!

Matthew Farina
Geïllustreerd door Doug Salati

ISBN: 978-94-92995-36-0
NUR: 280
Prijs: € 13,90
Uitvoering: hardcover
Formaat: 26,5 x 26 cm
Omvang: 32 pagina’s
Oorspronkelijke titel: Lawrence in the Fall
Vertaling: Naomi Tieman
 

De jonge vos schrikt van de schoolopdracht om een verhaal te vertellen over zijn verzameling, want hij heeft helemaal geen verzameling! De andere dieren uit de klas hebben van alles, knikkers, speelkaarten, linten, munten, maar Vos heeft niets.

Verdrietig rent hij naar huis, waar zijn vader hem troost en hem meeneemt naar het bos, op zoek naar een verzameling.
Vos wil geen spinnen of zware stenen, maar toch schenkt het bos hem een prachtige verzameling, met allerlei kleuren en vormen.

De eenvoud en de schoonheid van de natuur zijn de leidraad in het verhaal, het samen delen van de verzameling van Vos, maakt het verhaal rond!

Vertederend verteld en sfeervol geïllustreerd!

Recensie

‘Hartverwarmend’

‘De illustraties van de Amerikaanse illustrator Doug Salati zijn heel sfeervol. Vooral de tocht door het bos is prachtig weergegeven in warme kleuren en vol beweging. Het is echt een herfstboek waarin de schoonheid van het herfstbos een belangrijke rol speelt. Ook de dieren zijn prachtig getekend. Hartverwarmend zijn de illustraties waarin duidelijk te zien is hoeveel vader Vos en Vos van elkaar houden. Een fijn warm prentenboek om kille herfstdagen mee op te warmen.’

uit de recensie van:
Susan Venigs – Kinderboekenpraatjes.nl – December 2019

Recensie

‘Een bonte verzameling’

‘Een origineel boek om aan te tonen dat een prachtige verzameling in het bos gevonden kan worden. En om de rijkdom van de natuur te tonen. Niet belerend maar zo vanzelfsprekend. Kinderen gaan genieten van dit bijzonder verhaal.

Heel vertederend is hoe Vader Vos met Vosje omgaat, dat straalt de cover ook uit. De illustraties zijn eenvoudig maar trekken je aandacht.  Prachtige plaatjes over twee pagina’s verdeeld. Afgewisseld met pagina’s die een brede witrand hebben. Alsof het een schilderij betreft.

Achterin het boek staan verschillende bladeren getekend met de naam erbij. Waarom? Dat heeft te maken met de titel Hallo-o-o daarboven! Matthew Farina heeft een prachtig verhaal geschreven met diepgang en een vormende waarde. Kijk om je heen en vind materiaal voor het grijpen. Maar dit voert niet de boventoon in dit boek. Dat doet het plezier van het voorlezen, de afwisseling van weinig en meer tekst en de illustraties.’

uit de recensie van:

De Leesclub van Alles – November 2019

Samsara is onderdeel van de Ambassade Groep