Handboek non-duale coaching en therapie

Alexander Zöllner

(uit het Lees Magazine van Bol.com)

ISBN: 978 94 9141 173 1
NUR: 770/ 728
Prijs: € 34,90
Uitvoering: paperback
Formaat: 230 x 150 mm
Omvang: 412 pagina’s
 

Dit Handboek vormt de neerslag van jaren ervaring en ontwikkeling van deze onconventionele visie op coaching en therapie. Het beschrijft zowel de theoretische achtergrond als de kenmerken en uitgangs- punten van non-duale coaching en therapie. Het tweede deel van dit boek is een praktische beschrijving van de fasen van een non-duaal coachtraject waarin tal van oefeningen, visualisaties en meditaties zijn beschreven.

Non-duale coaching en therapie is gebaseerd op het inzicht en de ervaring dat geluk en welbevinden geen resultaat zijn van onze inspanningen. Door conditionering, identificatie en dagelijkse drukte is het contact met de grond van ons bestaan verloren gegaan. Non-duale coaching en therapie stelt zich ten doel om de cliënt dit contact te laten herstellen en de cliënt daarin te verankeren in de hoop een duurzame basis van welbevinden te realiseren.

De tekst is toegankelijk en aansprekend geschreven. Geen onnodig ingewikkelde en verwarrende termen en definities. De auteur schrijft vanuit eigen diep doorleefde ervaring en sluit aan bij diverse wijsheid-tradities.

Uniek in het Nederlands taalgebied, een waardevol boek, een handboek voor het aanleren van een innovatieve benadering van non-duale begeleiding, als beroepsopleiding voor professionals die al enige ervaring hebben met coaching en/of psychotherapie. Van harte aanbevolen!”

—Recensie van dr. P.H.G.M. (Paul) Soons, klinisch psycholoog.

Recensie

Marja Moors

 GZ-psycholoog/ Coach, Heemstede

Ook voor de coach en non-duale zoeker die ‘alles’ al gelezen heeft, is dit boek een aanwinst. De tekst is helder, de structuur zeer overzichtelijk en praktisch. Alexander legt overtuigend uit dat het uitgangspunt, dat wij niets kunnen doen om tot Zelfrealisatie te komen (omdat iedere inspanning de levensduur van het ego verlengt) theoretisch wel klopt maar dat die aanname ons in ons daadwerkelijke leven vaak niet helpt.