Het lied van de nachtegaal

Vertaald door Edward van de Vendel

Tanya Landman & Laura Carlin

ISBN: 978-94-93228-56-6
NUR: 280
Prijs: € 14,90
Uitvoering: Hardcover
Formaat: 25 x 29 cm
Omvang: ca. 40 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  The Song of the Nightingale
Vertaling: Edward van de Vendel
Omslagontwerp: Erik Thé
Leeftijdscategorie: 4+
Een magisch prentenboek over schoonheid, natuur en creativiteit.
De aarde was jong en fris en vol van kleur. Overdag hing de gouden zon in een helderblauwe lucht. Er stroomden zilveren rivieren van paarse bergen af naar diepgroene zeeën. Maar de dieren! Die waren grijs en saai.

De schilderes roept alle dieren samen en opent haar verfdoos. Ze verft krokodillen groen en olifanten grijs; leeuwen geel en walvissen blauw. Pas als de zon ondergaat en alle kleuren op zijn, is ze klaar. Maar dan komt er een vogeltje uit het donkere bos gevlogen. Wat zal dat voor kleur krijgen?

Recensie

Dit wondermooie prentenboek start met poëtische en kleurrijke beschrijvingen over de aarde: de bergen, de zeeën, de woestijnen, de bossen.

In tegenstelling tot de kleurrijke aarde, waren de dieren kleurloos. Ze waren grijs en saai. De schilderes besloot hier iets aan te doen. Ze riep alle dieren samen en ze deed haar verfdoos open. Ze schilderde kleurrijke patronen op de dieren en schilderde de krokodillen groen en de orang-oetans oranje, de leeuwen verfde ze geel en de walvissen blauw.
Ze schilderde de hele dag en net toen haar verfdoos op was en ze naar huis wou gaan, kwam er een vogeltje aan gevlogen. Welke kleur zou dit vogeltje krijgen…?