Het lied van de nachtegaal

Vertaald door Edward van de Vendel

Tanya Landman & Laura Carlin

ISBN: 978-94-93228-56-6
NUR: 280
Prijs: € 16,99
Uitvoering: Hardcover
Formaat: 25 x 29 cm
Omvang: ca. 40 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  The Song of the Nightingale
Vertaling: Edward van de Vendel
Omslagontwerp: Erik Thé
Leeftijdscategorie: 4+
Een magisch prentenboek over schoonheid, natuur en creativiteit.
De aarde was jong en fris en vol van kleur. Overdag hing de gouden zon in een helderblauwe lucht. Er stroomden zilveren rivieren van paarse bergen af naar diepgroene zeeën. Maar de dieren! Die waren grijs en saai.

De schilderes roept alle dieren samen en opent haar verfdoos. Ze verft krokodillen groen en olifanten grijs; leeuwen geel en walvissen blauw. Pas als de zon ondergaat en alle kleuren op zijn, is ze klaar. Maar dan komt er een vogeltje uit het donkere bos gevlogen. Wat zal dat voor kleur krijgen?

Recensie

Dit wondermooie prentenboek start met poëtische en kleurrijke beschrijvingen over de aarde: de bergen, de zeeën, de woestijnen, de bossen.

In tegenstelling tot de kleurrijke aarde, waren de dieren kleurloos. Ze waren grijs en saai. De schilderes besloot hier iets aan te doen. Ze riep alle dieren samen en ze deed haar verfdoos open. Ze schilderde kleurrijke patronen op de dieren en schilderde de krokodillen groen en de orang-oetans oranje, de leeuwen verfde ze geel en de walvissen blauw.
Ze schilderde de hele dag en net toen haar verfdoos op was en ze naar huis wou gaan, kwam er een vogeltje aan gevlogen. Welke kleur zou dit vogeltje krijgen…?

Recensie

Een fijn verhaal om voor te lezen en vrolijk van te worden

Een boek over kleuren is altijd goed wat mij betreft. Het verhaal gaat over het begin van de wereld. De natuur was er al, en die had al de prachtigste kleuren. Maar de dieren… die waren nog grijs! Daar moest iets aan gebeuren, vond “de schilderes”. Een voor een kreeg elk dier de mooiste kleuren. Toen de zon onder was gegaan, dacht de schilderes dat ze klaar was. Tot ze ontdekte dat ze nog één bescheiden vogeltje had vergeten, de nachtegaal. Maar… de verf was op! Hoe moest ze dat nu oplossen? Op de voorste schutbladen zie je de dieren in het grijs, en op de achterste in kleur.

Mooi verhaal, dat wat weg heeft van een fabel. De illustraties en kleuren zijn prachtig.

elkedageenprentenboek.nl – juli 2022