Hoogbegaafd, Nou en? Werkboek

Ontdekboek over hoogbegaafdheid

Wendy Lammers van Toorenburg

ISBN: 978-90-77228-53-1
NUR: 777
Prijs: € 10,99
Uitvoering: paperback/ 5e druk
Formaat: 210 x 210 mm
Omvang: 108 pagina’s
 

Dit werkboek hoort bij het boek Hoogbegaafd, nou en? Daarin staat ook al een aantal (invul)oefeningen maar omdat de auteur veel vraag kreeg naar een apart boekje met oefeningen heeft zij dit werkboek gemaakt. 

Naast oefeningen uit Hoogbegaafd, nou en?, heeft de auteur nieuwe oefeningen en opdrachten opgenomen en sommige ‘oude’ oefeningen bewerkt en uitgebreid. Een aantal van deze oefeningen leent zich om een uitstapje te maken naar bijvoorbeeld een filosofisch gesprek of een cognitieve opdracht.

Behalve dat dit werkboek in huiselijke kring gebruikte kan worden waarbij de ouders/ opvoeders samen met het kind de oefeningen kunnen doen, is het ook heel geschikt om op school, in Plusgroepen, Verrijkingsklassen of andere groepjes hoogbegaafde kinderen te gebruiken.

Als extraatje is het mogelijk een bestand voor het maken van een grafiek te downloaden van de HIQ-site. Met deze grafiek kunt u zichtbaar maken of het kind een onderpresteerder, een aanpasser, faalangst of perfectionistisch is, of lekker in z’n vel zit.

Met een aantal nieuwe illustraties van Erica Ringelberg.