Inspiratiedagboek

Wegwijzer in jouw leven

Elena Brower

ISBN: 9789492995155
NUR: 728
prijs: € 19,99
Uitvoering: paperback/ full colour
Formaat: 18,5 x 24 cm
Omvang: ca. 160 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  Practice you – a journal
Vertaling:  Refkele Chatillon
 

‘Als ik kracht, balans en richting nodig heb, kijk ik regelmatig in mijn eigen dagboeken. Waarom? Omdat het antwoord dat we zoeken meestal in onszelf te vinden is.’

De auteur nodigt in dit Inspiratiedagboek de lezer en de schrijver uit tot reflecteren. Het boek is een invitatie om door te schrijven, tekenen en reflecteren dichter bij onze eigen wijsheid te komen.

Het fraai geïllustreerde dagboek is een soort kompas, waarin we naast de inspirerende teksten van de auteur onze eigen inzichten kwijt kunnen, opnieuw kunnen aarden, onze doelen kunnen bepalen en bijstellen en ons eigen wordings- proces kunnen observeren.

Met ruim 150 prachtige pagina’s vol vragen, citaten, inspirerende illustraties en ook nog voldoende ruimte om zelf te schrijven, tekenen en reflecteren, biedt dit schrijf- en tekenavontuur ons iedere dag nieuwe uitdagingen om twijfel, schoonheid, vragen en oplossingen zelf in boekvorm vast te leggen.

Recensie

‘Wijzelf zijn weg van het Inspiratiedagboek van Elena Brower: schitterend gekleurd en midden in de roos. Naast mooi gemaakt, is het inhoudelijk erg de moeite waard. Je kunt meteen op een wekkende manier met jezelf aan de slag – hoe ideaal is de vakantietijd daarvoor! Eigenlijk is het speciaal voor vrouwen bedoeld, maar Onno vraagt zich af waarom mannen het niet zouden kunnen gebruiken. Laat je dus niet weerhouden, lieve man die dit leest en geïnteresseerd is in zelfonderzoek. Voor de prijs hoef je het niet te laten.
Warme groet,
Simone  & Onno  ’

Simone Thomasse – BewustZijn Online – juli 2019

Recensie

Welkom thuis

‘Als ik het Inspiratiedagboek gelezen heb, de gele notitieblaadjes er voorzichtig uit verwijder en het boek in mijn hoofd in een categorie wil onderbrengen schiet het wereldberoemde boek Wreck this journal in mijn gedachten. Ja, het lijkt er wel een beetje op. Een reis, een dagboek, opdrachten. Er zijn natuurlijk verschillen te ontdekken en één groot verschil is niet over het hoofd te zien… het Inspiratiedagboek van Elena Brower is véél te mooi om te ‘wrecken’.

Yogadocent, kunstenaar en schrijfster Elena Brower heeft een visueel zeer aantrekkelijk dagboek gemaakt, waarin zij je een negendelige ontdekkingsreis naar je eigen essentie aanbiedt. Een reis met als doel jezelf te horen, zien, voelen, accepteren en liefhebben, aldus de schrijfster. Zodra je in het dagboek gaat schrijven, zullen de bladzijdes veranderen in een persoonlijke schatkist vol heilige woorden.
Elk stukje van de reis begint met een meditatie zodat je je kunt voorbereiden op het belichten van een bepaald aspect van jezelf. Daarna kun je werken aan opdrachten, lijstjes maken en berichtjes schrijven. Je kunt het dagboek op volgorde doorlopen of op intuïtie het boek open slaan.

Visueel kunstenaar Elena maakt gebruik van aquarel, veren, edelstenen en foto’s in haar dagboek. Alles is, qua kleur en sfeer, perfect op elkaar en de desbetreffende chakra afgestemd en zorgt voor verstilling en reflectie in het boek. Het is een lust voor het oog. Gun het een ander en geef het Inspiratiedagboek cadeau of gun het jezelf en raak geïnspireerd door je eigen aantekeningen, herken waar je werkelijk gelukkig van wordt en hoe je jezelf en de wereld kunt dienen. En dan ervaar je vanzelf… een welkom thuis.

Met onze woorden bouwen we ons huis. -Hafiz (quote uit het Inspiratiedagboek)’

Krista Feije – Onze Lieve Aardevrouwe boekenblog -juli 2019