Integrale meditatie

Mindfulness als onderdeel van het dagelijks leven

Ken Wilber

ISBN: 9789492995148
NUR: 728
Prijs: € 28,90
Uitvoering: hardcover
Formaat: 12,5 x 20 cm
Omvang: ca. 360 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  Integral Meditation
Vertaling:  Egbert van Heijningen
 

Ken Wilber introduceert een meditatietechniek gebaseerd op zijn baanbrekende Integrale Theorie. Hij combineert de aloude paden van meditatie en mindfulness met moderne inzichten in de ontwikkelingspsychologie. Het resultaat is een complete en effectieve meditatiemethode voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

In dit boek maakt Wilber ons bewust van onze innerlijke ‘landkaart’, waarmee we onze weg kunnen vinden in het leven – in relaties, werk, studie en spel. Hij gebruikt mindfulness om ons het pad te wijzen naar een gezond en gelukkig perspectief.

Met praktische oefeningen en heldere instructies wijst hij ons de weg naar onze werkelijke identiteit. Hij leert ons de reden voor ons bestaan: om in deze wereld de belichaming te zijn van onze unieke spirituele mogelijkheden.

Bij Samsara verscheen reeds eerder Integrale wijsheid

Recensie

‘… Zoals gezegd, de auteur neemt er in dit boek de tijd voor om zijn verhaal te vertellen. Hij is daarin een moderne missionaris te noemen, iemand met een opdracht. Er zit in dit boek een zekere gedrevenheid om iets waardevols over te brengen. Je zou Wilber ergens wel een eigentijdse prediker kunnen noemen die mensen graag tot een mooier en zelfbewuster leven wil brengen.

Het leven is als een schilderij dat wij in al z’n aspecten mogen aanvaarden. Ons bewustzijn sluit geen negatieve elementen uit maar is allesomvattend en open voor hetgeen zich aan ons voordoet. Wanneer we ons zo openstellen voor de volledige realiteit om ons heen dan zal ons vaak onuitgesproken verlangen naar een zinvoller leven in vervulling gaan…’

uit de recensie op boekenblog Leestafel.info – Evert van der Veen – juni 2019

Samsara is onderdeel van de Ambassade Groep