Langs de weg van het hart

Lenie van Schie

ISBN: 978 94 92995 95 7
NUR: 728
Prijs: € 25,99
Uitvoering: paperback met flappen
Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: ca. 480 pagina’s

De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Een groeiende groep mensen gaat op zoek naar nieuwe betekenis in het leven. In ons ligt een potentieel aan wijsheid, opgesloten in de ego-identiteit. Bevrijding van die wijsheid kan een fascinerende ontdekkingstocht zijn. We kunnen daarbij putten uit zowel spirituele tradities als psychologische kennis op het gebied van groei en ontwikkeling.

Dit boek neemt je mee op die ontdekkingstocht. Het beschrijft stap voor stap een pad waarop je steeds dieper contact krijgt met je Zelf. Met de nodige theoretische achtergrond, tal van voorbeelden uit de praktijk en uitnodigingen tot zelf ervaren en zelfonderzoek, biedt het een unieke weg om jouw eigen werkelijkheid te ontdekken.

Lenie van Schie werkt als gz-psycholoog en coach vanuit een lichaamsgerichte en spirituele achtergrond. Ze is opgeleid in onder meer de humanistische psychologie en de lichaamsgerichte psychotherapie, en heeft zich verdiept in het sjamanisme en de westerse mystiek. In de Diamantbenadering, een contemporaine spirituele school van A.H. Almaas, vond ze de visie en aanpak die aansloten bij haar innerlijke pad. Ze volgde hier ook de lerarenopleiding.

Eerder verschenen van haar Leven in beweging en Het andere leven van Jezus van Nazareth.

Terugkijken:
Boekpresentatie

Hier kun je een foto-impressie bekijken van de middag.
Bekijk hier een video van de boekpresentatie.

Interview

Vincent Duindam voor De Bezieling

“Langs de weg van het hart” geeft psychologie haar ziel terug

In de serie ‘Zinontvangers’ gaat Vincent Duindam in dialoog met spirituele schrijvers. Psychotherapeute Lenie van Schie verbindt in haar werk psychologie en spiritualiteit. Zij schreef daarover het boek “Langs de weg van het hart”.  Een boek voor zoekers naar de diepere zin van hun leven. “De uitdaging is om vastigheden los te laten en het onbekende in te gaan.”

Recensie

NDB Biblion

De kernvraag van dit boek is: ‘Wat ligt er in mij verborgen?’ Als die vraag je nieuwsgierigheid wekt, dan biedt dit boek een bijzondere routekaart, met de uitnodiging om als een ware ontdekkingsreiziger op pad te gaan. Die reis voert langs de vroege kinderjaren, waarna je leert je eigen persoonlijkheid te verkennen, waarbij je via de Goddelijke Geliefde op wonderlijke wijze arriveert bij een bijzondere, vaak nog verborgen schat. Hoewel we allemaal ons eigen unieke pad bewandelen, bevindt zich daaronder een diepere spirituele laag. Die wordt steeds helderder door de persoonlijke anekdotes en de sessieverslagen van cliënten alsook door de aangeboden meditatieoefeningen. Wie deze reis met vertrouwen tegemoet treedt, een dosis doorzettingsvermogen meeneemt en een open blik, geeft zichzelf misschien wel het mooiste cadeau dat je jezelf maar kunt geven. Wie wil weten wat dat is, zal zelf op pad moeten gaan. De auteur is spiritueel coach en GZ-psycholoog en is senior student in de Diamantbenadering. Eerder schreef zij ‘Leven in Beweging’ (1999). In deze onzekere tijden biedt dit boek een spiritueel houvast, met routekaart, aan diegenen die op zoek zijn naar persoonlijke transformatie en spirituele groei.

september 2021

NDB Biblion publiceert aanschafinformaties (korte besprekingen) over recent verschenen boeken. Deze spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken.

Recensie

Wouter ter Brake

Langs de weg van het hart 

Na het lezen van de eerste hoofdstukken van Lenie van Schie-’s boek, stuurde ik haar het volgende bericht: ‘Ik ‘verslind’ jouw boek. Zo mooi en helder geschreven en aards en hemels tegelijk. Jouw beschrijvingen en duidingen passen zo goed op mijn (unieke) levensverhaal. Het leidt tot herkenningen, oh ja-’s en tot verdiepingen’.

Interview

Lenie van Schie