Leven als God

Niets zo eenvoudig

Zoe Joncheere

ISBN: 978-90-77228-78-4
NUR: 728
Prijs: € 25,99
Uitvoering: hardcover/ 2e druk
Formaat: 135 x 175 mm
Omvang: 204 pagina’s
 

Puur en alleen doen waar je zin in hebt. Leven in het huis dat je zou willen als je het niet al had. Rijden met de auto die je zou willen als je hem niet al had. Financieel onafhankelijk zijn. Zonder zorgen zijn. Elke dag vervuld zijn van vreugde en ontroering. Wonderen meemaken en de liefde van je leven beleven. Dat alles is Leven als God en, aldus Zoë Joncheere, ‘ik zeg je: Niets zo eenvoudig!’

Je hebt er niets anders voor nodig dan het verlangen om echt te beginnen met leven en de bereidheid om je mentale gevangenis te verlaten.
Zoë Joncheere neemt je mee op een tocht door je bewustzijn; de reis van je leven. Op een dag ben je klaar met je reis en dan lig je in je zwembad rond te dobberen, of je schrijft een boek, of je doet een geniale uitvinding, of je componeert een meesterwerk … en je lacht, want je hebt ontdekt: Niets is zo eenvoudig!

Een provocatie? Een uitnodiging? Een oprechte wens de lezer te laten inzien hoe eenvoudig het is om het paradijs op aarde te beleven? 
Ja! Dit boek is het allemaal!

‘(…) goed beschreven in simpele bewoordingen. Dat neemt niet weg dat het toch een verhaal is waar je echt goed over moet nadenken om het allemaal goed te verwerken.’

 

‘Los van dogma’s beschrijft het boek het leven zoals het is en de bevrijding van het lijden daarvan. Heerlijk helder.’

 

‘Geweldig boek! Heeft mijn leven veranderd!’
Lezersreacties op bol.com

Uit het boek:

Maar wat is Leven? Wat is God? Wat is eenvoudig? En bovenal, wat is Niets? Wellicht een eerste verrassing, en ik beloof je, er komen er nog meer, maar Niets is het sleutelwoord in de titel van dit boekje! Daarin zit het hele geheim.

Denk je dat ik je nu wil vertellen hoe je gelukkig kunt zijn met niets? Dat je geen huis nodig hebt, geen mooie auto, geen zwembad, geen mooie kleren, geen lieve partner, geen succesvolle carrière? Dat je net zo gelukkig kunt zijn met niets? Daar ben ik inderdaad van overtuigd. Maar weet je wat? Al die leuke dingen die ik net opsomde, die krijg je er zomaar bij. Dat zijn de bonussen die vanzelf aan komen waaien.

Ben je vooral geïnteresseerd in de bonussen? Lees dan verder. Heb je al die bonussen al, en vraag je je af waarom je nog niet gelukkig bent? Lees dan verder.
 Houd je van beperkingen in welvaart en gelukkig zijn? Geef dit boekje aan iemand anders.

Wil je ervaren hoe het is om in overvloed te leven? Overvloed aan vreugde? Overvloed aan mogelijkheden? Overvloed aan liefde? Overvloed aan welvaart?
Laat dan de krijger in je bewustzijn opstaan! Het is in je bewustzijn dat deze heldentocht plaatsvindt. Je hebt niets anders nodig dan jezelf, een stevige portie doorzettingsvermogen en de bereidheid het licht te aanschouwen!

Het is mijn wens je met dit boekje te begeleiden in een bewustzijnverschuiving. Misschien ga je voor het eerst écht nadenken en als je genoeg bereid bent om door te gaan, zul je ook écht beginnen te toveren.

Er zijn een paar zaken waarvan je je heel bewust moet worden. Het is alsof je tot nu toe droomde dat je leefde, en nu ga je wakker worden. Er is van alles dat je in de loop der jaren bent gaan geloven, over jezelf, over de mensen in je omgeving en over de wereld, en nu gaan de schellen van je ogen vallen. Dat kan pijnlijk zijn. Ontmoedigend. Daarom ook nodig ik de krijger in jezelf uit om deze heldentocht aan te gaan. We zullen leren dat het eigenlijk alleen maar spoken zijn waartegen we vechten. Maar ze lijken vaak verdomd reëel!
De krijger in ons gaat de spookbeelden aan diggelen slaan. Soms met de moed der wanhoop zal hij zich een weg banen door de dichte mist en de zompige modder, maar aan het einde van zijn weg, ik beloof het je, ligt het paradijs. Ikzelf heb mijn weg vaak alleen moeten zoeken, en het heeft zijn tijd geduurd. Voordeel is dat ik een expert geworden ben. Het is me een waar genoegen je met mijn ervaring te begeleiden tijdens je tocht, zodat jij hem sneller kunt voltooien.

Ik hoop dat je je snel bij me voegt aan de andere kant van de mist. Het is hier zalig! Ondertussen wens ik je een goede reis!