Liefhebben met aandacht

De vijf elementen van bewuste relaties

David Richo

ISBN: 978 94 93301 18 4
NUR: 770
Prijs: € 25,99
Uitvoering: paperback
Formaat: 12,5 x 20 cm
Omvang: ca. 327 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  How to Be an Adult in Relationships. The Five Keys to Mindful Loving
Vertaling: Ananto Dirksen
Omslagontwerp: Joyce Zethof
 

De meeste mensen denken dat liefde een gevoel is, maar liefde is niet zozeer een gevoel, als wel een manier om aanwezig te zijn.

In zijn boek onderzoekt Richo de vijf essentiële elementen van bewust liefhebben: aandacht, acceptatie, appreciatie, affectie en aanmoediging. Hij laat stapsgewijs zien hoe deze ‘vijf A’s’ een sleutelrol spelen in onze relaties. Het boek bevat veel praktische oefeningen voor stellen en singles, en staat boordevol bemoedigende adviezen over hoe je bewuster met liefdesrelaties omgaat. Zijn boodschap is helder: wij kunnen allemaal groeien in de manier waarop we liefde naar onszelf en anderen tot uitdrukking brengen.

Enkele onderwerpen die aan de orde komen:
• bewustwording van je relatiepatronen en hoe die verband houden met je kindertijd
• iemand herkennen en aantrekken die op een volwassen manier kan liefhebben.
• de fases van een liefdesrelatie begrijpen
• gezonde grenzen creëren en in stand houden

De inzichten van Richo hebben honderdduizenden mensen geraakt. Naast zijn ‘onderzoek naar het hart en de ziel van relaties’, schrijft hij ook over leven en liefde in de huidige tijd – zoals online dating, moderne manieren van communicatie en over boosheid en het beëindigen van relaties. Liefhebben met aandacht schreef hij als ‘psycholoog op een boeddhistisch pad’ en ‘als man met een verleden met de nodige ups en downs op relationeel vlak’. Gaandeweg ontdekte hij dat ‘problemen geen bodemloze putten zijn, maar deuren naar een rijker leven’.

Recensie

Kim Coenen

Voor het lezen

Bij het zien van dit boek op social media, had het direct mijn aandacht. Ik ben dol op non-fictie boeken en met name dit soort boeken en onderwerpen hebben hierin mijn voorkeur. Bij boeken van Uitgeverij Samsara komt ook vaak het spirituele vlak naar boven en dat spreekt me zeker bij deze onderwerpen enorm aan. Ik hoop dan ook dat het boek me veel leerzame, inspirerende en mooie dingen bij gaat brengen en misschien wel met andere ogen naar liefhebben ga kijken. Ik heb goede verwachtingen.