Magische Metamorfosen

Constanze Guhr

ISBN: 978 94 93301 65 8
NUR: 210
Prijs: € 16,99
Uitvoering: gebonden
Formaat: 21 x 28 cm
Omvang: ca. 32 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  Die unglaubliche Verwandlung
Vertaling: Naomi Tieman
Omslagontwerp: Erik Thé
Leeftijdscategorie: 4+
 

Vlinders, hommels, mieren, libellen, vuurvliegjes. Wie kent ze niet? Ze zoemen over weilanden, kruipen rond in het bos of dansen op het water. Maar wist je dat al deze insecten een wonderlijke gedaantewisseling ondergaan voordat ze eruitzien zoals wij ze kennen? Van eitje naar larve en van larve naar insect. Informatieve teksten en kleurrijke tekeningen leren je alles over de magische metamorfosen die bijna alle insecten doormaken.

In dit kleurrijk geïllustreerde prentenboek maakt Constanze Guhr de wereld van insecten zichtbaar. In haar levendige aquarelillustraties komen grasvlaktes, weilanden en bossen aan bod. Ook de onderwaterwereld en het drukke nachtleven worden besproken. Ze geeft ons een kijkje in een hommelnest, een mierenhoop en een groep van vuurvliegjes. De transformaties van alle kleine dieren worden stap voor stap zichtbaar gemaakt.

Een prachtig boek dat kinderen leert over de magische metamorfosen die bijna alle insecten doormaken – van eitje naar larve en van larve naar insect.

Recensie

‘Het prachtige omslag nodigt uit om het boek op te pakken. En als je dan op de achterkant al kan lezen waar dit boek over gaat zal bij veel ouders de interesse meteen gewekt zijn. Iedereen wil toch van alles weten over de natuur en de insecten. Alle insecten waar dit boek over gaat ondergaan een gedaantewisseling. Een rups wordt een vlinder en uit larven ontstaan de mooiste insecten. Maar dat is niet het enige dat in dit prachtige boek te zien is. Het hele boek staat vol met weetjes en feiten die voor iedereen leuk zijn om te weten. Wist je dat een mestkever de koeienpoep al van twee kilometer ver kan ruiken. Een hommelkoningin hoeft nooit iets meer te doen dan eieren leggen. Ze wordt de hele dag bediend door andere hommels die haar eten brengen. Als een lieveheersbeestje uit de pop komt is het geelachtig. Pas na een tijdje krijgt het de bekende rode kleur. Het boek is een juweel om door iedereen te bekijken en er van te genieten. Wat kunnen informatieve boeken toch ook fijn zijn om thuis in je boekenkast te hebben en vaak te pakken. Natuurlijk vind ik het ook een aanrader voor de schoolbibliotheek.’

Ineke van Nispen | Facebookgroep “Libris Kinderboekeninspiratie” | maart 2024