Magische Metamorfosen

Constanze Guhr

ISBN: 978 94 93301 65 8
NUR: 210
Prijs: € 16,99
Uitvoering: gebonden
Formaat: 21 x 28 cm
Omvang: ca. 32 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  Die unglaubliche Verwandlung
Vertaling: Naomi Tieman
Omslagontwerp: Erik Thé
Leeftijdscategorie: 4+
Verschijnt: najaar 2023
 

Vlinders, hommels, mieren, libellen, vuurvliegjes. Wie kent ze niet? Ze zoemen over weilanden, kruipen rond in het bos of dansen op het water. Maar wist je dat al deze insecten een wonderlijke gedaantewisseling ondergaan voordat ze eruitzien zoals wij ze kennen? Van eitje naar larve en van larve naar insect. Informatieve teksten en kleurrijke tekeningen leren je alles over de magische metamorfosen die bijna alle insecten doormaken.

In dit kleurrijk geïllustreerde prentenboek maakt Constanze Guhr de wereld van insecten zichtbaar. In haar levendige aquarelillustraties komen grasvlaktes, weilanden en bossen aan bod. Ook de onderwaterwereld en het drukke nachtleven worden besproken. Ze geeft ons een kijkje in een hommelnest, een mierenhoop en een groep van vuurvliegjes. De transformaties van alle kleine dieren worden stap voor stap zichtbaar gemaakt.

Een prachtig boek dat kinderen leert over de magische metamorfosen die bijna alle insecten doormaken – van eitje naar larve en van larve naar insect.