Mindful omgaan met stress

Werkboek Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR)

Bob Stahl en Elisa Goldstein

Beluister hier de zelfcompassiemediatie (10 min)

ISBN: 978-94-92995773
NUR: 728
Prijs: € 27,99
Uitvoering: paperback
Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: ca. 256 pagina’s
Oorspronkelijke titel: A mindfulness-Based Stress Reduction Workbook
Vertaald uit het Engels door: Ananto Dirksen

Van de ultieme praktijkgids voor MBSR, waarvan in het Engelse taalgebied meer dan 115.000 exemplaren zijn verkocht, is nu een volledig herziene en bijgewerkte editie vertaald. Inclusief 21 online audiobestanden met geleide meditaties.

Naast de heldere oefeningen, overdenkingen en inspirerende verhalen die je in dit prachtige boek vindt, onderzoeken en onderwijzen de auteurs een van de belangrijkste vaardigheden in een mensenleven: aanwezig zijn. Wij kunnen stress in ons leven niet uitbannen, maar dit boek kan je wel leren om er anders mee om te gaan en je vrijer te voelen.

MBSR helpt bij het verminderen van stress, angst, paniek, depressie, chronische pijn en een scala aan medische aandoeningen. Het is een krachtige methode die je leert om je aandacht op het huidige moment te richten en kan de manier waarop je met stress omgaat definitief veranderen.

Recensie

Boeddhistisch Dagblad – november 2020

Dit boek heeft niets met boeddhisme of meditatie te maken. Het geeft geen aanwijzingen over hoe je het nirvāṇa kunt bereiken of hoe je leegte kunt beseffen. Het biedt de lezer een aantal oefeningen aan om evenwichtiger en gezonder te kunnen worden en met name zijn of haar angst of depressie te verminderen.
Het is een bijgewerkte en vertaalde versie van het Engelse Mindfulness-Based Stress Reduction Workbook uit 2010. Dit eerste “Workbook”, waarvan er meer dan 100,000 exemplaren zijn verkocht, heeft veel mensen geholpen. Veel wat daar in te lezen staat en dat nog steeds van waarde is, is nu bijgewerkt en verrijkt.