Mindfulness en zelfexpressie

Een creatieve weg naar leven in het nu

Janet Slom

ISBN: 978 94 92995 93 3
NUR: 728
Prijs: € 27,99
Uitvoering: paperback
Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: ca. 192 pagina’s
Oorspronkelijke titel: An Artful Path to Mindfulness
Vertaald uit het Engels door: Ananto Dirksen
Omslagontwerp: Erik Thé
* onderzoek je creatieve vermogens en laat je inspireren
* ervaar een diepere rust en meer welzijn
* wek je authentieke, vreugdevolle zelf tot leven
* beleef meer plezier aan de beoefening van mindfulness

Gebruik de kracht van je creativiteit om meer levensvreugde en vervulling te ervaren.

Mindfulness en zelfexpressie biedt een negenweeks programma (Mindfulness-Based Self-Expression),dat je helpt om inzicht, mindfulness en zelfcompassie te ontwikkelen en je creativiteit te voeden.
In dit boek combineert de bedenkster van mindfulness-based self-expression (MBSE) creatieve zelfonderzoeken (door tekenen, schrijven en experimenteren) met mindfulnessmeditaties en milde yogaoefeningen, om je te helpen de beperkingen van alledag te boven te komen en tot uitdrukking te brengen wie je werkelijk bent. In dit boek vind je ook dagelijkse creatieve oefeningen om vast te leggen wat je op deze reis allemaal ontdekt.
Ten slotte leer je de indrukwekkende kracht van creativiteit te benutten om in je leven meer aanwezigheid, vreugde en voldoening te ervaren.

‘Maak de reis naar binnen, een reis waarin je jezelf onderzoekt, naar de dingen kijkt zoals ze zijn en bezighoudt met aanwezig zijn in je leven – je leven doet er werkelijk toe en is het belangrijkste waarmee je je hier bezighoudt. Om de weg naar binnen te vinden, heb je bewustzijn nodig, een bewustzijn dat ontstaat als je niet meer alle dagen op de automatische piloot vliegt. Ik noem dat een “creatieve weg”.’
Janet Slom

Recensie

NDB Biblion

De auteur is kunstenares, yoga- en mindfulness-docente. Dit is een werkboek om mindfulness en zelfcompassie te leren d.m.v. creativiteit. Het bestaat uit een, door de auteur ontwikkeld, negen-weeks programma dat Mindfulness-Based Self-Expression (MBSE) heet. Geïnspireerd op de Mindfulness-Based Stress Reduction van Jon Kabat-Zinn. Deze bekende wetenschapper, meditatieleraar en auteur van talrijke boeken over mindfulness, schreef het voorwoord en is de leraar van de auteur. Het boek is een mix van traditionele mindfulnessoefeningen en creatieve opgaven die bedoeld zijn om in het Nu te zijn en te leren voelen. Er zijn weinig materialen nodig. Elk van de negen hoofdstukken omvat een week met oefeningen en experimenten. De hoofdstukken hebben een duidelijke opbouw en volgorde. De lezer kan zijn ervaringen in het boek noteren. Via de uitgever zijn verschillende ondersteunende bestanden te downloaden die niet persé noodzakelijk zijn. Voor mensen die de tijd en de rust willen nemen om heel precies met de opgaven bezig te zijn.
Beperkte doelgroep. Met inhoudsopgave, bronnen- en literatuurlijst.

augustus 2021

NDB Biblion publiceert aanschafinformaties (korte besprekingen) over recent verschenen boeken.
Deze spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken.