Moeiteloos geluk

Non-dualiteit als bron van wijsheid, liefde en geluk

Alexander Zöllner

ISBN: 9789493228214
NUR: 728
Prijs: € 24,90
Uitvoering: paperback
Formaat: .. x .. cm
Omvang: ca. 288 pagina’s
 

Iedereen is op zoek naar geluk. Zolang we dat buiten onszelf zoeken, kan geen mens het vinden. Het is echter direct voorhanden als we de aandacht naar binnen richten en terugkeren bij dat wat wij ten diepste zijn: het Ene, non-duale en niet-geconditioneerde Bewustzijn van de ziel.

Moeiteloos geluk voert de lezer mee op een innerlijke reis naar het herstel van het contact met dit bewustzijn. Een enerverende ontdekkingstocht waarbij beperkende zelfbeelden van het ego verkend en losgelaten worden om plaats te maken voor een fundamenteel nieuwe zienswijze op onszelf. Zielsbewustzijn blijkt dan niet alleen voorwaarde te zijn om non-duaal Bewustzijn te ervaren; het is ook een onuitputtelijke bron van inspiratie, liefde, mededogen, creativiteit en spontaan plezier.

Alexander beschrijft dit proces van non-duale bewustzijnsontwikkeling op een heldere en persoonlijke wijze, en vult dit aan met diverse meditaties, visualisaties en oefeningen die de lezer begeleiden bij het volgen van zijn of haar weg.

Recensie

NDB Biblion

Boek over non-duale bewustzijnsontwikkeling. Non-dualiteit is de denkwijze dat alles één is, versus het denken in tegenstellingen. De auteur is spiritueel leraar en oprichter van Art of Life, een centrum voor non-duale bewustzijnsontwikkeling. In dit boek presenteert hij een ‘Middenweg’. Terwijl sommige spirituele stromingen streven naar het loslaten van het ego, gaat hij ervan uit dat het ego een functie heeft bij zelfonderzoek, om oude zelfbeelden en overtuigingen los te laten. Dan kan er een non-duaal bewustzijn ontstaan en inzicht in wie je werkelijk bent. In dit boek beschrijft de auteur een weg voor innerlijke ontwikkeling die is gebaseerd op integratie van diverse non-duale stromingen binnen het boeddhisme en hindoeïsme en de westerse ontwikkelingspsychologie. Hij biedt naast theorie ook meditaties, visualisaties en oefeningen. Dit boek is geschikt voor mensen die bezig zijn met persoonlijke/spirituele groei en die een boek willen lezen dat hen voorziet van de ontstaansgeschiedenis en achtergronden en daardoor meer verdieping biedt. In 2017 verscheen zijn boek ‘Handboek Non-duale Coaching en Therapie’.**

juni 2021

NDB Biblion publiceert aanschafinformaties (korte besprekingen) over recent verschenen boeken.
Deze spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken.