Moeiteloos opvoeden

Van ploeteren naar plezier

Merel Sprong & Mikal van Leeuwen

ISBN: 978 94 93301 29 0
NUR: 854
Prijs: € 24,99
Uitvoering: paperback
Formaat: 12,5 x 20 cm
Omvang: ca. 158 pagina’s
Omslagontwerp: Hester van Toorenburg

Een boek bomvol inzichten waardoor je simpelweg ziet hoe fantastisch onze kinderen al zijn. En dat maakt opvoeden kinderspel!

Wat voor een kind heb jij? Een slim, stil, ziek, gemakkelijk, gelabeld, temperamentvol of juist verlegen kind? De kans is groot dat, hoe je jouw kind ook beschrijft, je zo nu en dan zorgen hebt. Je ziet je kind graag floreren, maar soms weet je niet wat je moet doen in verschillende opvoedsituaties.

Merel Sprong is moeder en leerkracht en neemt je mee in haar inzichten rondom opgroeiende kinderen en de rol die wij als volwassenen hebben in hun leven. Haar grootste inzichten – namelijk dat kinderen van nature vol veerkracht zitten, bestand zijn tegen wat er op hun pad komt en stuk voor stuk een prima portie zelfvertrouwen bezitten – zorgden ervoor dat het opvoeden moeitelozer én speelser werd. Samen met haar man Mikal beschrijft ze openhartig herkenbare situaties waarin de zorgen en onzekerheden van ouders een rol spelen. Door deze situaties te koppelen aan de 3 principes van Sydney Banks, maakt ze haarfijn duidelijk wat nu werkelijk onze rol als opvoeder is. En dat is een rol die veel eenvoudiger is dan de bochten waar we ons vaak in wringen.

Recensie

NDB Biblion

Een persoonlijke gids over opvoeding. Wat voor eigenschappen een kind ook heeft, iedere opvoeder heeft zo nu en dan zorgen. Merel Sprong is moeder en leerkracht en beschrijft samen met haar man Mikal openhartig herkenbare situaties waarin de zorgen en onzekerheden van ouders een rol spelen. Door deze situaties te koppelen aan de drie principes van Sydney Banks (Levensenergie, Denken en Bewustzijn) onderzoekt ze de rol van de opvoeder, de vaak eenvoudiger is dan we denken. ‘Moeiteloos opvoeden’ is persoonlijk en zeer toegankelijk geschreven. Voor ouders en verzorgers die op zoek zijn naar een alternatieve kijk op opvoeden.

juni 2023

NDB Biblion publiceert aanschafinformaties (korte besprekingen) over recent verschenen boeken.Deze spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken.