Morgen stop ik echt!

Net als gisteren…

Paul Smit & Esther ten Hove

ISBN: 978 94 932 282 69
NUR: 770
Normale prijs: € 15,99
Uitvoering: paperback
Formaat: 10 x 15 cm
Omvang: ca. 160 pagina’s
 

Een must-read voor iedereen die (tijdelijk) wil stoppen met het drinken van alcohol.

‘Deze fles wijn drink ik nog even leeg, want het is zonde om weg te gooien. Maar morgen stop ik echt!’ Je kent het wel, al die mooie intenties en goede voornemens om te stoppen. Waarom lukt dit meestal niet? En hoe werkt het dan wel?

Met heldere neurowetenschappelijke inzichten en humor leer je in dit boek jezelf en jouw gedrag beter te begrijpen. Het zet de ideeën die we over onszelf hebben en waarom we doen wat we doen, volledig op z’n kop. Een must-read voor iedereen die (tijdelijk) wil stoppen met het drinken van alcohol.

Esther ten Hove is oprichtster van ‘Sober in Life’, een platform waar mensen motivatie en inspiratie kunnen vinden op het gebied van een alcoholvrij leven. Esther is ervaringsdeskundige en gaat inmiddels alcoholvrij door het leven.

Paul Smit studeerde af op ‘de evolutie van het menselijk bewustzijn’ en schreef 12 boeken over filosofie, psychologie en neurowetenschap. Samen met neurowetenschapper Ayca Szapora ondersteunt hij het hersenonderzoek aan de Universiteit Leiden en Dresden.

‘Een leuk en verhelderend inzicht in verslavingsmechanismes, met een simpel stappenplan om eruit te komen!’ – Jan Geurtz, auteur van o.a. De verslaving voorbij en Verslaafd aan liefde.

‘Een must-read voor mensen willen stoppen met alcohol, maar ook voor mensen die iemand met een alcoholprobleem in hun omgeving hebben.’ – Michel Vos, auteur van Get your shit together

‘Een heel prettig geschreven, praktisch en compact zelfhulpboek over een veelvoorkomend en lastig te behandelen medisch probleem.’ – Ronald van Kalmthout, arts en ervaringsdeskundige.

Recensie

NDB Biblion

Dit boekje bedoelt inspiratie te leveren om te stoppen met het drinken van alcohol en is zowel voor de alcohol(veel)gebruiker als zijn/haar omgeving geschreven. Uitgelegd wordt dat drie afdelingen in je brein: routine, plezier en planning, elk een eigen functie hebben, hoe je de werking hiervan kunt proberen te begrijpen en hoe je daar weer invloed op uit kunt oefenen. Dit alles met het doel de verslaving te stoppen c.q. het alcoholgebruik aan banden te leggen. In stappen wordt het belang van het bereiken van een balans uitgelegd, bijvoorbeeld het goed zorgen voor je lichaam en het verwerken van oude pijnen. Het is een klein boekje met een bijzonder concrete en gemakkelijk leesbare inhoud geworden dat voor de beoogde doelgroep beslist van meerwaarde kan zijn. De schrijvers hebben hun sporen verdiend: Esther ten Hove is ervaringsdeskundige en oprichtster van ‘Sober in Life’, een platform voor mensen die inspiratie zoeken om alcoholvrij te leven, en Paul Smit is neurowetenschapper die inmiddels diverse boekwerken op zijn naam heeft staan over onder andere filosofie en psychologie.

september 2021

NDB Biblion publiceert aanschafinformaties (korte besprekingen) over recent verschenen boeken. Deze spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken.