Niets is belangrijker

Ontdek de waarheid in het leven zelf

Adyashanti

ISBN: 9789492995087
NUR: 728
Prijs: € 27,90
Uitvoering: hardcover
Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: ca. 272 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  The Most Important Thing
Vertaling:  Han van den Boogaard
 

In Niets is belangrijker laat de auteur je zien en ervaren hoe je het spel van de eigen persoonlijkheid kunt herkennen en doorzien. Zonder om de werkelijkheid van de spirituele zoektocht heen te draaien moedigt hij je in een reeks diepgaande ontdekkingstochten aan om de grenzen van je eigen verhalen te onderzoeken, open te staan voor de mogelijkheid van genade en die aspecten van het leven te omarmen die werkelijk en dus het allerbelangrijkst voor je zijn!

Zijn onderricht is een open uitnodiging om een pas op de plaats te maken en te onderzoeken en herkennen wat in de kern waar en bevrijdend is. Adyashanti is niet verbonden aan een bepaalde traditie of ideologie.

‘De waarheid waarnaar ik wijs is niet voorbehouden aan enig religieus gezichtspunt, geloof of dogma, maar staat open voor iedereen en is te vinden in alle mensen.’

Adyashanti is een Amerikaanse spirituele leraar die regelmatig lezin- gen geeft in de Verenigde Staten, Europa en Australië.

‘Adyashanti bedient zich niet van zenjargon, maar hij doorbreekt net als de grote zenmeesters van weleer de grenzen van het conventionele boeddhistische debat en spreekt rechtstreeks vanuit Zijn zelf. Zijn taal is fris, spontaan en dynamisch.’
Stephan Bodian

Recensie

‘Op dit moment lees ik het boek Niets is belangrijker van de Amerikaanse spirituele leraar Adyashanti. Ben al jaren fan van zijn boeken (o.a. de topper: Het einde van je wereld) én van zijn benadering omtrent non-dualiteit, meditatie en stilte. Vaak wordt er van meditatie iets heel ingewikkelds gemaakt, terwijl het in essentie buitengewoon eenvoudig is. In het hoofdstuk Bereid zijn om de stilte te ontmoeten laat Adyashanti zien hoe eenvoud en meditatie perfect samengaan:

‘Om te kunnen luisteren naar de stille ruimte binnen in je moet je ieder stukje ervaring de ruimte geven om te zijn zoals het is. Als je dat niet doet ben je er op de een of andere manier in conflict mee en probeer je controle uit te oefenen op hoe je denkt of wat je voelt. Meditatie is het loslaten van de controle, niet het vergroten van de controle.

Ik nodig je uit om een dag uit te kiezen en dan te gaan luisteren. Zelfs als je niet mediteert, richt je aandacht dan op luisteren. Als je autorijdt, luister dan – doe niets anders dan dat. Als je denken onzin uitkraamt, luister er dan naar; voeg er niets aan toe en probeer er geen controle op uit te oefenen, luister alleen maar. Als je iets voelt, voel het dan, maar doe niets anders. Voel het alleen maar, wat een andere vorm van luisteren is. En voel de grote stilte die altijd deel uitmaakt van luisteren.

Gebruik deze dag dus om eens te luisteren naar de stille ruimte binnen in je. Maak er geen doel van; merk alleen maar op wat je opmerkt door te luisteren en beschikbaar te zijn voor wat zich op ieder ervaringsmoment voordoet.’

Auteur Jan Prins – op zijn website – augustus 2019