Non-duale liefde

Open jezelf voor de liefdevolle aard van de werkelijkheid

A.H. Almaas

ISBN: 9789493301542
NUR: 728
Prijs: € 25,99
Uitvoering: gebonden
Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: ca. 224 pagina’s
Oorspronkelijke titel: Non-dual Love
Vertaling: Ananto Dirksen
Omslagontwerp: Hester van Toorenburg
 

Het onderzoek naar liefde voorbij de grenzen van het individuele zelf laat ons zien dat non-duale liefde de ware aard van alles is, en daarmee van onszelf.

Liefde is niet alleen een van de transformerende krachten van het spirituele pad, in feite zijn wij liefde. A.H. Almaas neemt ons mee voorbij een beperkt, individualistisch inzicht in wat liefde is en laat ons de onbegrensde dimensie van goddelijke liefde zien. Goddelijke liefde is niet de liefde die we voelen voor een ander, maar een non-duale liefde die geen grenzen kent. Nog juister gezegd: het is de non-duale ware aard die wij ervaren als liefde. De ware rijkdom van het universum kunnen we ontdekken niet door te kijken naar de ervaring van de individuele persoon, maar naar de ervaring van de totaliteit van het bestaan. Stel je open voor de dimensie van goddelijke liefde om zo je ware aard te ervaren, vrij van belemmeringen. Dat geeft een gevoel van totale vrijheid en vreugde, van bevrijding van conflicten, angsten, onzekerheden en zorgen.

Elk hoofdstuk bevat een oefening waarin een belangrijk thema aan bod komt, zoals gehechtheid, wereldlijke verlangens, de eenheidservaring en genade. Aan de antwoorden van studenten van Almaas en zijn commentaar daarop kan de lezer zijn eigen ervaringen spiegelen en zo zijn inzicht in de verschillende aspecten van de ervaring van non-duale liefde vergroten.