Non-duale liefde

Open jezelf voor de liefdevolle aard van de werkelijkheid

A.H. Almaas

ISBN: 9789493301542
NUR: 728
Actieprijs: € 15,00 (tot 28 februari 2024)
Normale prijs: € 26,99
Uitvoering: gebonden
Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: ca. 251 pagina’s
Oorspronkelijke titel: Non-dual Love
Vertaling: Ananto Dirksen
Omslagontwerp: Hester van Toorenburg
 

Het onderzoek naar liefde voorbij de grenzen van het individuele zelf laat ons zien dat non-duale liefde de ware aard van alles is, en daarmee van onszelf.

Liefde is niet alleen een van de transformerende krachten van het spirituele pad; in feite zijn wij liefde. A.H. Almaas neemt ons mee voorbij een beperkt, individualistisch inzicht in wat liefde is en laat ons de onbegrensde dimensie van goddelijke non-duale liefde zien. Als we in plaats van ons te richten op de ervaring van de individuele persoon, kijken naar de ervaring van de totaliteit van het bestaan, dan gaan we onze ware aard ontdekken, vrij van belemmeringen. Dat geeft een gevoel van totale vrijheid en vreugde, van bevrijding van conflicten, angsten, onzekerheden en zorgen.

Almaas bespreekt wat verhindert dat wij ons op deze manier bewust worden van onze ware aard: ons geloof in een afzonderlijk zelf en onze conditionering als kind. Om dit nader te onderzoeken, bevat elk hoofdstuk een oefening waarin een belangrijk thema aan bod komt, zoals gehechtheid, wereldlijke verlangens, de eenheidservaring en genade.