Omarm de kraamtijd

Reisgids voor de eerste veertig dagen

Marjan de Jong

ISBN: 978 94 93228 41 2
NUR: 850
Prijs: € 17,90
Uitvoering: hardcover
Formaat: 13 x 18 cm
Omvang: ca. 160 pagina’s
Omslagontwerp:  Joyce Zethof
Verschijnt: december 2021
 

Een vrolijk geïllustreerd geschenkboekje vol tips en inspiratie voor de kersverse moeder én een aanwinst voor iedereen die in de geboortezorg werkt.

Een baby krijgen is een van de meest intense gebeurtenissen in het leven van een vrouw. In die bijzondere en delicate periode gaat de aandacht vooral naar de baby, en vergeten we vaak dat ook de moeder zorg nodig heeft. Geïnspireerd door haar eigen postpartum ervaringen, die van haar cliënten en postpartum tradities wereldwijd schreef Marjan de Jong Omarm de kraamtijd. Wat heeft de moeder nodig in de eerste 40 dagen na de bevalling om fysiek en emotioneel te herstellen, te wennen aan haar nieuwe rol en aan de baby, voeding te geven en nog vele andere taken uit te voeren te midden van gebroken nachten?

En wie kan haar daarbij helpen?
In dit vrolijk geïllustreerde boekje deelt Marjan in warme en eenvoudige taal haar kennis, afgewisseld met inspirerende citaten, weetjes, tips en recepten. Door middel van heldere vragen nodigt ze vrouwen uit om een plan te maken voor de eerste 40 dagen.

Recensie

“Dit boekje is een aanwinst voor ouders en voor iedereen die in de geboortezorg werkt. Marjan gebruikt heldere vragen op een educatieve en prettige manier, en prikkelt de lezer de regie in eigen handen te nemen en actief te bouwen aan een gehecht en gezond gezin.”

Kathy Herschderfer, verloskundige en adviseur moeder- en kindzorg