Omarm de kraamtijd

Reisgids voor de eerste veertig dagen

Marjan de Jong

ISBN: 978 94 93228 41 2
NUR: 850
Prijs: € 20,99
Uitvoering: hardcover
Formaat: 13 x 18 cm
Omvang: ca. 180 pagina’s
Omslagontwerp:  Joyce Zethof
 

Een vrolijk geïllustreerd geschenkboekje vol tips en inspiratie voor de aanstaande ouders, de kersverse moeder én een aanwinst voor iedereen die in de geboortezorg werkt.

Een baby krijgen is een van de meest intense gebeurtenissen in het leven van een vrouw. In die bijzondere en delicate periode gaat de aandacht vooral naar de baby, en vergeten we vaak dat ook de moeder zorg nodig heeft. Geïnspireerd door haar eigen postpartum ervaringen, die van haar cliënten en postpartum tradities wereldwijd schreef Marjan de Jong Omarm de kraamtijd. Wat heeft de moeder nodig in de eerste 40 dagen na de bevalling om fysiek en emotioneel te herstellen, te wennen aan haar nieuwe rol en aan de baby, voeding te geven en nog vele andere taken uit te voeren te midden van gebroken nachten?

En wie kan haar daarbij helpen?
In dit vrolijk geïllustreerde boekje deelt Marjan in warme en eenvoudige taal haar kennis, afgewisseld met inspirerende citaten, weetjes, tips en recepten. Door middel van heldere vragen nodigt ze vrouwen uit om een plan te maken voor de eerste 40 dagen.

Recensie

“Dit boekje is een aanwinst voor ouders en voor iedereen die in de geboortezorg werkt. Marjan gebruikt heldere vragen op een educatieve en prettige manier, en prikkelt de lezer de regie in eigen handen te nemen en actief te bouwen aan een gehecht en gezond gezin.”

Kathy Herschderfer, verloskundige en adviseur moeder- en kindzorg

“Wat een bijzonder boekje heeft Marjan geschreven. Een warme uitnodiging om je voor te bereiden op het moment ná de bevalling. Als vroedvrouw zie ik vrouwen zo toeleven naar het moment van de bevalling. Dat even daarna een andere, meest bijzondere tijd aanbreekt als nieuwe ouders is geen verrassing, maar zo voelt dat toch vaak wél! Overweldigend.

Omarm de kraamtijd nodigt uit om deze eerste tijd met je baby in zachtheid en rust vorm te geven. Zodat je jezelf en je baby een gedragen start kunt geven.”

Verloskundige

“Ik denk dat veel kraamvrouwen en hun partners hier wat aan kunnen hebben. Het is zeker belangrijk dat er tijd en aandacht besteed wordt aan de intense eerste weken na de bevalling. Het boekje ligt op de afdeling ter inzage en wij zullen de kraamvrouwen erop wijzen dat dit boekje er is.”

Gynaecoloog

“Het boek ziet er mooi uit en is een waardevolle bijdrage om ervoor te zorgen dat kinderen en hun ouders een goede start krijgen in die bijzondere periode van de kraamtijd. Het levert een waardevolle bijdrage aan een goede start voor elk kind en helpt (aanstaande) ouders zich voor te bereiden om de kraamtijd en goed voor zichzelf en de baby te zorgen in deze speciale periode. Een goede kraamtijd is essentieel voor een kansrijke start voor elk kind en de ouders!…”

Prof. dr. Tessa Roseboom auteur en initiatiefneemster van de eerste 1000 dagen.