Ontdekkingsreis naar het eeuwig onveranderlijke

Ramesh Balsekar

ISBN: 978 94 93228 89 4
NUR: 728
Prijs: € 27,99
Uitvoering: Gebonden
Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: ca. 272 pagina’s
Oorspronkelijke titel: Explorations into the Eternal
Vertaling: Simone van der Zande
Omslagontwerp: Hester van Toorenburg
 

Diepgaande kennis en inzicht in de Advaita Vedanta-traditie op een uitstekend leesbare en toegankelijke wijze geformuleerd.

Ontdekkingsreis naar het eeuwig onveranderlijke is het derde werk uit de trilogie van Ramesh S. Balsekar. Het is het gevolg van Nisargadatta Maharaj’s dringende verzoek aan Ramesh om te schrijven en te spreken over zijn onderricht. Een verzoek dat slechts voorbehouden was aan die uitzonderlijk begaafde enkeling die getoond had zijn boodschap ten volle begrepen en doorleefd te hebben.

Ramesh is door zijn universitaire opleiding in Engeland als geen ander gebleken de kern van Nisargadatta’s boodschap over te brengen aan de westerse zoekers naar inzicht. Eerdere werken uit deze trilogie van Ramesh zijn: Pointers from Nisargadatta en Experience of Immortality. Daarmee vestigde Ramesh definitief zijn naam als vertaler tijdens de vraag- en antwoordsessies met Maharaj in Bombay. En niet in de laatste plaats door zijn opmerkelijk scherpe inzicht in het onderricht. Met dit sluitstuk laat Ramesh op ongeëvenaarde wijze zijn diepgaande kennis en inzicht in de klassieke Advaita Vedanta-traditie samengaan met uitstekende leesbaarheid en toegankelijkheid. Een tekst die mede vanwege Ramesh’s talent voor helder formuleren, Nisargadatta’s onsterflijke werk I Am That doet herbeleven.

Eerder verschenen van Ramesh Balsekar bij uitgeverij Samsara: Nou én, Vrede en harmonie in het dagelijks leven, en Ontsnappen is onmogelijk.

Recensie

NDB Biblion

Een verhelderend boek over de levensfilosofie van de hindoeïstische Advaita Vedanta. Het boek biedt kennis en inzicht in de non-dualistische Advaita Vedanta-traditie en reflecteert op het boek ‘I Am That’ van spiritueel leraar Nisargadatta. Het boek is het derde werk in een trilogie waarin eerder de boeken ‘Pointers from Nisargadatta’ (‘Vingerwijzingen van Nisargadatta Maharaj’) en ‘Experience of Immortality’ verschenen. In beschouwende stijl geschreven. Voor lezers met verregaande interesse in het onderwerp.

februari 2023

NDB Biblion publiceert aanschafinformaties (korte besprekingen) over recent verschenen boeken. Deze spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken.