Onvoorwaardelijk ouderschap

Van belonen en straffen naar liefde en redelijkheid

Alfie Kohn

ISBN: 978-94-92995-31-5
NUR: 850
Prijs: € 24,90
Uitvoering: paperback
Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: ca. 320 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  Unconditional Parenting
Vertaling:  Minou op den Velde
Verschijnt: 16 november 2019
 
Vraag het een willekeurige ouder en ze zullen zeggen dat ze onvoorwaardelijk van hun kind houden. Onvoorwaardelijk van je kinderen houden is voor veel ouders vanzelfsprekend, onvoorwaardelijk opvoeden is in de praktijk een stuk lastiger!
Onvoorwaardelijk ouderschap laat je nadenken – flink – over het soort relatie dat je met je kind wilt hebben, over je prioriteiten als ouder, en over hoe je veel fouten van je voorgangers kunt voorkomen. Het is zonder twijfel een van de meest overtuigende werken op het gebied van opvoedkunde. In het belang van jezelf en je kind… lees het!
Dit boek is een geschenk voor ouders! Gewapend met een schat aan onderzoek, legt Alfie Kohn de schade van breedgedragen disciplinerende gewoontes bloot en biedt talloze krachtige alternatieven waarmee kinderen hun meest bedachtzame, zorgzame en verantwoordelijke zelf worden.
Al jaren een standaardwerk, nog steeds prikkelend en stimulerend. Biedt praktische alternatieven voor de verleidelijke tactieken om onze
kinderen zich te laten gedragen. Het vraagt je om je basale aannames over ouder-kindrelaties opnieuw
te beschouwen.
Een beetje menselijkheid is zoveel kostbaarder dan alle regels van de wereld.
– Jean Piaget
‘Geestig en tot nadenken stemmend… Dit levendige boek zal ouders die de baas willen zijn zeker op de kast jagen. Maar zij die zoeken naar alternatieve methoden om zelfverzekerde, geliefde kinderen op te voeden zullen Kohns boodschap enthousiast omarmen.’
– Publishers Weekly

“Dat we onze kinderen waarderen en liefhebben om wie ze zijn, los van wat ze doen of bereiken. Kohn zet die visie helder en overtuigend neer. Dit boek draagt bij aan meer inzicht, begrip en liefde tussen ouders en hun kinderen”

Eva Bronsveld, onderwijsdeskundige en auteur van Temperamentvolle kinderen

Samsara is onderdeel van de Ambassade Groep