Parels voor de ziel
Leven als de bron van wie je bent
Parels voor de ziel is een verzameling gedachten en overpeinzingen die Chuck Hillig gedurende zijn vijfentwintigjarige praktijk als psychotherapeut heeft opgeschreven.
In het boek komen westerse psychologie en oosterse wijsheid op een luchtige manier samen. Onderweg voegt de auteur ook nog een dosis boerenverstand en praktisch advies toe over relaties en hoe we kunnen (over)leven in de wereld.
Je kunt al deze parels beschouwen als een soort spiritueel hors d’oeuvre. Maar net zoals je niet van elke schotel op een koud buffet iets neemt, moet je ook alles wat hier wordt aangeboden niet voor zoete koek slikken, aldus Hillig.
Enkele thema’s uit het boek zijn:
– Liefde
– Relaties
– Verantwoordelijkheid
– Verleden, heden en toekomst
– Bewustzijn
– Angst en verlangen.
– Overgave
– Ego
– Verlichting
Parels voor de Ziel is niet bedoeld om snel te lezen.
Iedere pagina in dit boek staat op zichzelf. Sla het open, lees, raak ontroerd, glimlach of schater.
‘Ik ben dol op dit boek. Zoals altijd lukt het Chuck weer om de diepzinnigste waarheid volmaakt eenvoudig neer te zetten. Zijn heerlijke lichtheid en gevoel voor humor zijn van onschatbare waarde voor iedereen die de neiging heeft het leven te serieus te nemen. Chuck laat de lezer zien dat er niets te zoeken valt en dat je nergens heen hoeft. Tegelijkertijd biedt hij hem en haar een paar uitstekende vingerwijzingen over wijs en volledig leven, en helder inzicht in wat therapie vanuit een non-dualistisch perspectief kan betekenen. Zijn vermogen om zowel op het absolute als op het relatieve niveau tegelijk te dansen – en steevast vanuit het absolute inzicht – levert een heel nuttig, uniek en rijk perspectief op. Ik beveel dit boek warm aan.’
Joan Tollifson, auteur van:
Tot op het bot en Ontwaken in het alledaagse
Uit het boek:
Onbewust trek je in je leven die mensen en situaties aan, die waarschijnlijk de onverwerkte thema’s uit je kinderjaren prikkelen. Het leven veroordeelt je tot het afmaken van datgene waarvoor je voorheen de moed niet kon verzamelen. Om kort te gaan, alles wat je vroeger niet hebt afgerond, zal altijd weer de kop opsteken. Zoals iemand ooit heeft gezegd: ‘Het verleden is niet voorbij. Het is zelfs geen verleden.’
– – –
Je geeft de toekomst niet de schuld van je heden; waarom ben je er dan zo snel bij om het verleden de schuld te geven? Het verleden kan je alleen maar over het verleden vertellen. Het verleden kan je niets over het nu vertellen. Maar als je paradoxaal genoeg niet actief deelneemt aan het volle eerbetoon aan het hier-en-nu, zou je zogenaamde toekomst weleens verdacht veel op je zogenaamde verleden kunnen lijken. Maar dit is een belangrijk onderdeel: het feit dat het verleden onwerkelijk is, wil nog niet zeggen dat het nooit is gebeurd. Maar echt of niet, het verleden kun je niet veranderen. Je kunt alleen je ervaring van het verleden veranderen. Maar die verandering kan natuurlijk nooit ín het verleden plaatsvinden. Die verandering kan zich alleen in het nu voltrekken.