Positief over borstvoeding

Alles wat je nodig hebt om je baby met vertrouwen te voeden

Amy Brown

ISBN: 978-94-92995-32-2
NUR: 850
Prijs: € 26,90
Uitvoering: paperback
Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: ca. 448 pagina’s
Oorspronkelijke titel: The Positive Breastfeeding Book:
Everything you need to feed your
baby with confidence
Vertaling:  Minou op den Velde
 

Zodra je zwanger bent, wordt iedereen om je heen opeens een deskundige – vooral als het gaat om hoe je je baby moet voeden. Het is makkelijk om overspoeld te worden door tegenstrijdige adviezen, mythen en overdreven verhalen.

Positief over borstvoeding doorbreekt de praatjes en geeft je heldere, goed onderbouwde informatie zonder oordelen of gepreek, om je te helpen zelf de juiste keuzes te maken voor jou en je baby.

Het boek zal je:
• helpen te begrijpen hoe borstvoeding werkt
• tips geven om je voor te bereiden op de komst van je baby
• helpen overeind te blijven staan in die eerste maanden
• steunen, zodat er ook oog voor jou is terwijl jij voor je
baby zorgt
• je wijzen op oplossingen als er uitdagingen opdoemen
• je de weg wijzen bij het voeden in het openbaar, bij je
terugkeer naar werk, en zelfs bij het herontdekken van
een glas wijn.

Het boek staat boordevol ervaringsverhalen en advies van moeders en deskundigen omtrent het geven van borstvoeding. Er zijn handige hoofdstukken over kunstvoeding en bijvoeden, die de riedeltjes van adverteerders doorbreken en je de feiten geven die je nodig hebt om te kiezen en om poedermelk veilig te gebruiken.

Dit boek belooft je niet dat het makkelijk wordt, en het staat ook niet midden in de nacht voor je op. Maar het wapent je met de kennis en goede moed die je nodig hebt om je baby vol vertrouwen te voeden.

De schoonheid van dit boek zit niet alleen in de toegankelijkheid. Het is gebaseerd op sterke bewijzen en krachtige verhalen van vrouwen! Het is het boek waar veel vrouwen op gewacht hebben: echte ervaringen van deskundigen op alle terreinen, onderwerpen die vaak worden gemist in andere borstvoedingsgidsen en dus een perfect begin van de reis op het pad van de borstvoeding.

Teddy Roorda, lactatiekundige IBCLC en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL)

Heerlijk no-nonsens borstvoedingsboek, waar je antwoord vindt op al je vragen

Recensie

Nike Mencke – Vakblad Vroeg

Schot in de roos

De citaten van moeders en zorgverleners die je door het hele boek heen kunt lezen, steken een hart onder de riem en geven een realistisch kijkje in het leven met een baby (aan de borst). Het straalt uit dat als deze moeders het gelukt is, het jou ook gaat lukken. En terecht.

Recensie

NDB Biblion

‘De Engelse auteur, moeder van drie kinderen en verbonden aan het departement of Public Health van de Swansea University in Groot-Brittannië, beschrijft in deze uitgebreide benadering veel van haar kennis die de beslissing ondersteunt om borstvoeding te geven. Aspecten van het gedrag van de baby rond de voeding, twijfel over de juistheid van de borstvoeding, borstontsteking, ondersteunende hulp van naasten en professionele hulp zijn onderwerpen die naast vele anderen in dit boek worden behandeld. De tekst wordt vaak in vraag en antwoord neergezet, er zijn geregeld tips en ervaringsverhalen. Dit naslagwerk laat een prettig formaat lettertype zien; er zijn geen kleuren, wel een aantal kleine zwart-witfoto’s. ‘Dat het natuurlijk is, betekent niet dat het je natuurlijk aan komt waaien’; dit is een citaat uit één van de bemoedigende woorden bij de afsluiting van het boek, daarna volgen nog een dankwoord, een bronvermelding en een index. Dit boek biedt veel, zo niet alle, informatie voor iedere vrouw die borstvoeding wil geven.’

recensent S.C. Gosker – januari 2020

NDB Biblion publiceert aanschafinformaties (korte besprekingen) over recent verschenen boeken.
Deze spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken.