Radiant mind

Een praktische weg naar non-duaal bewustzijn

Peter Fenner

ISBN: 978 94 93301 17 7
NUR: 770
Prijs: € 24,99
Uitvoering: paperback
Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: ca. 338 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  Radiant Mind
Vertaling: Alexander Zöllner & Myra Pieters-Engelkes
Omslagontwerp: Hester van Toorenburg
 

Zo buitengewoon als non-duaal bewustzijn ook klinkt, het is niet ver verwijderd van ons dagelijks leven en altijd direct voor ons beschikbaar. Door de ervaring van onbeperkt bewustzijn kunnen we volledige vervulling vinden te midden van ons geconditioneerde bestaan.

We hoeven niet van bepaalde gedachten of gevoelens af te komen, of onze omstandigheden op wat voor manier dan ook te veranderen. Gedachten, gevoelens en waarnemingen komen op, maar zij bepalen ons niet langer. Radiant mind richt zich op dit non-duale bewustzijn, omdat dat het uiteindelijke doel is van al het menselijk streven.

Alles wat wij doen op welk gebied dan ook – religieus, wetenschap- pelijk, politiek, economisch en artistiek – is gericht op het bereiken van een staat waarin alle behoeften en verlangens vervuld zijn. Zoals de Dalai Lama vaak zegt: ‘Alle wezens zoeken geluk en vervulling.’ Zolang al onze behoeften niet vervuld zijn, hebben wij ons uiteinde- lijke doel nog niet bereikt. De geconditioneerde mind vertelt ons dat we nog verder moeten zoeken! We onderzoeken ontelbare wegen om deze voldoening te bereiken, maar de enige ervaring die al onze be- hoeften kan vervullen is non-duaal bewustzijn. Waarom? Omdat we niets nodig hebben als wij rusten in non-duaal bewustzijn. We zijn compleet en voldaan precies zoals we zijn.

De oefeningen die in Radiant mind aangereikt worden, omvatten onder andere:

  • Je contemplatieve beoefening ontwikkelen en uitbreiden.
  • De vaardigheid ontwikkelen om gedachtepatronen te observeren en los te laten.
  • Verkennen wat het betekent om in het hier en nu te leven en een basis te vinden om te handelen op een manier die je verlangens en voorkeuren overstijgt.
  • Leren luisteren en spreken vanuit pure openheid.