Slow family

Natuurlijk en onthaast leven met kinderen

Julia Dibbern & Nicola Schmidt

ISBN: 978 94 93228 98 6
NUR: 240
Prijs: € 25,99
Uitvoering: paperback met flappen
Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: ca. 240 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  Slow family
Vertaling: Albert Bodde
Omslagontwerp: Joyce Zethof
 

Een must-read voor ouders die kiezen voor en bewust en onthaast leven met kinderen in een wereld die steeds sneller draait.

Het leven wordt steeds sneller, technischer en gecompliceerder. Maar overal in de wereld waar kinderen zijn, is het mogelijk om alternatieven te vinden. Julia Dibbern en Nicola Schmidt laten in dit boek zien hoe ouders en kinderen hun behoefte aan nabijheid, natuur en onthaasting samen gestalte kunnen geven. De twee pioniers van de Duitse Artgerecht-Bewegung (voor duurzaam en natuurlijk leven) hebben wegen gevonden naar een langzamer en duurzamer omgaan met kinderen. In een gangbaar gezin levert het vaak veel stress op om werk, school, sport en andere activiteiten buitenshuis met elkaar te combineren. Als ouders besluiten samen dingen te organiseren, ontstaan er meer ruimte en nieuwe mogelijkheden. En niet alleen wat betreft ontspanning en afwisseling, maar ook in economisch opzicht. Ons huidige economisch systeem staat namelijk net zo onder druk als de moeders en vaders van nu.

‘Een boek dat je telkens weer oppakt om erin te lezen, om er ideeën uit te halen of om je gewoon te laten inspireren door het opgewekte humeur en de spontane creativiteit van Julia Dibbern en Nicola Schmidt.’ —Morethanwords.de

‘Intens mooi geschreven, een uitnodiging om je steeds weer te focussen op wat werkelijk belangrijk is: samen onthaasten met je geliefden, samen tijd doorbrengen, dicht bij de natuur, echt en met veel gelukkige en liefdevolle momenten.’
— Pinspiration®

Recensie

NDB Biblion

Een boek over ouderschap, het gezinsleven en opvoeden. Het leven wordt steeds sneller en technischer. Dit boek laat zien hoe ouders en kinderen hun behoefte aan nabijheid, natuur en onthaasting samen gestalte kunnen geven. De twee pioniers van de Duitse Artgerecht-Bewegung (voor duurzaam en natuurlijk leven) hebben wegen gevonden naar een langzamer en duurzamer omgaan met kinderen. Als ouders besluiten samen dingen te organiseren, ontstaan er meer ruimte en nieuwe mogelijkheden, niet alleen wat betreft ontspanning en afwisseling, maar ook in economisch opzicht. In prettige, begrijpelijke stijl geschreven. Met illustraties en foto’s.

april 2023

NDB Biblion publiceert aanschafinformaties (korte besprekingen) over recent verschenen boeken.Deze spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken.